My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו

מפגש אלול: האם בחברותא יש ניצנים נאו-רפורמיים?

בחודש שבו עורכים חשבון נפש נפגשנו לדיון האם חברותא והארגונים שלצידה אכן מובילים קו נאו-רפורמי או קונסרבטיבי כמו שהאשים הרב יהושע שפירא

torahהמפגש נערך לאור דברי הרב שפירא, לחץ כאן.

בדיון השתתפו:
הרב מנחם בורשטין – ראש מכון פוע"ה וממקורבי הרב מרדכי אליהו שליט"א;
הרב יהודה גלעד – ראש ישיבת מעלה גלבוע ורב קיבוץ לביא;
הגב' חיותה דויטש – פעילה בקולך, עיתונאית ופובליציסטית.
מנחה: צחי מזומן.

סיכום המפגש

הדיון היה באולם היותר גדול שלנו, והדבר אפשר לפתוח מעגל רחב של כיסאות, ולשבת במעגל רחב עת חברי הדיון היו חלק ממנו. לבקשת חלק מהמשתתפים בדיון – אנו לא מביאים כאן תמליל או תקציר של מה שנאמר בו, שכן הדיון הוגדר כשיחה פנימית.

כן ניתן וכדאי לציין שהרב בורנשטיין, הרב גלעד והגב' חיותה דויטש חלקו אתנו את הרושם העז שהם קיבלו מהחברים אודות החיים כהומואים וכדתיים. החברים שהגיעו לדיון שיתפו את האורחים בהבנת החיים כהומוסקסואלים – זהות ולא רק נטייה, הצורך במשפחה, השייכות לקהילה כזאת או אחרת, היחס למצעדי גאווה, וגם על השאיפה לפתרונות במסגרת ההלכה.

האורחים נשארו עוד זמן רב לאחר קיום הדיון לשיחות "מסדרון" מעניינות, ואמרו שהם קיבלו חומררב לחשוב עליו.

עוד טור דעה טרנסופובי מפי אישה דתיה

בשבת האחרונה פרסמה שרון רוטר טור דעה על קרוב משפחה שלה (מצורף למטה, מוזמנים ומוזמנות לקרוא). כאיש מדע, ביולוג וגנטיקאי אני ממש מרגיש צורך לענות על הטיעונים שלה שמלאים בחוסר ידע ובהבנה בעניין.

קרא עוד »

את שאהבה נפשי

"את שאהבה נפשי" הוא מחזה שכתב איתי סגל, שעיקר עלילתו עוסקת בפיגוע בברנוער ובטיפולי המרה. בלב ההצגה יהונתן, בחור צעיר מיישוב דתי שנפגע בפיגוע ונדרש להתמודד עם החשיפה בפני משפחתו בעקבותיו.

קרא עוד »

מה כל כך מעצבן אותם?

הפרסומת החדשה של דוריטוס מציגה את המובן מאליו – יש כל מיני סוגים של משפחות ולכל המשפחות מגיע להיות משפחות. האמירה הזו גררה אחריה סערה ברשת, קריאות לחרם והגדיל לעשות סגן ראש עיריית ירושלים שקבע שעל זה תלויה הבריאות הנפשית של הדורות הבאים.
בנקודה הזו אני מוכרח לשאול: מה כל כך מעצבן אותם? למה המציאות

קרא עוד »

"דע שאתה חשוב בעולם הזה"

בפעם הראשונה שסיפרתי להורים שלי שאני טרנסג'נדר, אימא שלי קצת הייתה בשוק אבל אבא שלי הוא הראשון שקיבל. לצערי הרב אבא שלי כבר לא איתנו, והרגשתי מאוד בודד. מכאן התחיל הרצון שלי להתחזק בדת ובאמונה, באתי מבית חילוני אז להתחיל כזה תהליך לבד זה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה. 

קרא עוד »

שתפו את המאמר