מפגש אלול: האם בחברותא יש ניצנים נאו-רפורמיים?

בחודש שבו עורכים חשבון נפש נפגשנו לדיון האם חברותא והארגונים שלצידה אכן מובילים קו נאו-רפורמי או קונסרבטיבי כמו שהאשים הרב יהושע שפירא

torahהמפגש נערך לאור דברי הרב שפירא, לחץ כאן.

בדיון השתתפו:
הרב מנחם בורשטין – ראש מכון פוע"ה וממקורבי הרב מרדכי אליהו שליט"א;
הרב יהודה גלעד – ראש ישיבת מעלה גלבוע ורב קיבוץ לביא;
הגב' חיותה דויטש – פעילה בקולך, עיתונאית ופובליציסטית.
מנחה: צחי מזומן.

סיכום המפגש

הדיון היה באולם היותר גדול שלנו, והדבר אפשר לפתוח מעגל רחב של כיסאות, ולשבת במעגל רחב עת חברי הדיון היו חלק ממנו. לבקשת חלק מהמשתתפים בדיון – אנו לא מביאים כאן תמליל או תקציר של מה שנאמר בו, שכן הדיון הוגדר כשיחה פנימית.

כן ניתן וכדאי לציין שהרב בורנשטיין, הרב גלעד והגב' חיותה דויטש חלקו אתנו את הרושם העז שהם קיבלו מהחברים אודות החיים כהומואים וכדתיים. החברים שהגיעו לדיון שיתפו את האורחים בהבנת החיים כהומוסקסואלים – זהות ולא רק נטייה, הצורך במשפחה, השייכות לקהילה כזאת או אחרת, היחס למצעדי גאווה, וגם על השאיפה לפתרונות במסגרת ההלכה.

האורחים נשארו עוד זמן רב לאחר קיום הדיון לשיחות "מסדרון" מעניינות, ואמרו שהם קיבלו חומררב לחשוב עליו.

יום הבחירות

מה יעשה אדם הרוצה לרסן את מערכת המשפט, להעלות את המיסוי על עשירים, להנהיג את שיטת השוברים במערכת החינוך, לתת לכל אדם תחת שלטון ישראל זכות הצבעה לפרלמנט, אך למסד בחוק את זהותה התרבותית היהודית העברית של המדינה, כך שהיא תתמוך כלכלית במוסדות תרבותיים תורניים בלי קשר לחלקם באוכלוסייה של יהודים שומרי מצוות? היש לאדם כזה מפלגה להצביע לה? בעייתו שלו ובעייתו של הלהט"ב הדתי אינן שונות מבחינה פוליטית כלל וכלל

קרא עוד »

שתפו את המאמר

6 תגובות

    1. הכל עניין של סמנטיקה. רפורמה או לא רפורמה, קונסרבטיבי או לא, תפקידה של התושב"ע לנוע קדימה.
      אם קוראים לזה רפורמה – נו שויין. פעם גם הוציאו למישהו עין אם הוא הוציא לחבר שלו, כי כתוב בתורה "עין תחת עין", רק אח"כ גזרו שמדובר ב"שווה כסף". יום אחד גם ימצאו התפלספות גם למשכב זכר, בדיוק כמו שאף אחד לא מגלגל עיניים כשנכה נוסע על קטנוע בשבת (אה, סליחה, זה מותר כי זה רכב "גרמא"..) או על זה שכווווולם (כמעט) משתמשים בחשמל בשבת על סמך היתר מגוחך לאספקת חשמל לבתי חולים.
      אז יאללה יאללה, להתחיל להניע את התורה שבעל פה!

      1. נתי היקר, אני ב- 100% משכים אם מה שאתה כותב.
        לכן אני היום כבר לא מגדיר את עצמי כיהודי אורטודוקסי, אלא יהודי מסורתי, מי שהמסורת היהודית חשובה לו אבל עם הסתכלות לכאן ועכשיו, עם התחשבות למציאות משתנה והבנה חדשה או מחודשת של התורה.

  1. על כל דבר שמתחיל "מלמטה", מהעם, אפשר להסס ולומר שהוא ניאו-רפורמי, פשוט מפני שהוא לא מגיע מסמכות הלכתית. מצד שני, יש כל כך הרבה רבנים שמקשיבים לנו ושאומרים שאין להם תשובות… אני חושב שלהטיח בנו שאנחנו ניאו-רפורמים מבלי להקשיב באמת זה להרחיק אותנו בכוח. אני מגדיר את עצמי אורתודוקס לא פחות מהסביבה שלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *