שי ברמסון (35)
יו"ר חברותא
שי ישעיהו יהודה ברמסון, תושב תל אביב, מדען נתונים וגנטיקאי, מתנדב כבר כ-16 שנים בארגוני הקהילה הגאה. דתי לשעבר ושורד "טיפולי" המרה, שימש כמדריך בארגון נוער גאה (איגי), כמנהל וממקימי החווה הסטודנטיאלית הגאה, כרכז קשרי ממשל ומדיניות ציבורית באגודה למען הלהט"ב בישראל, נבחר לחבר ועד מנהל באגודה למען הלהט"ב ומתנדב בארגון שב"ל – שהכל ברא לכבודו. מכהן מאז 2019 כיו"ר נבחר של ארגון חברותא, מארגוני הקהילה הלהט"בית הדתית. ב-2020 הקים את המרכז למאבק בהמרה, המאגם את המאמץ נגד שקר ההמרה וסוכניה ומאגד את כלל המענים הקהילתיים בנושא.
















































חברותא פועלת מ-2007 כארגון ללהט"בים על הרצף דתי. דתיים, חרדים, מסורתיים, חוזרים בתשובה ובשאלה- כולם מוצאים בית בחברותא.
חברותא מקיימת שבתות, לימוד תורה, קבוצות חברתיות, מסיבות, טיולים ואירועים חברתיים במעגלי השנה, לאלפי משתתפים.
הקבוצות של חברותא פרושות מחיפה ועד באר שבע, ביהודה, בשומרון, בתל אביב ובירושלים, למגוון גילאים.
חברותא מפעילה מערך סיוע ותמיכה ייחודי בו הפונה הדתי יכול לקבל מענה מאיש מקצוע, רב, הורה או להט"ב דתי כמוהו שמתמודד עם אותם הקשיים. המערך נותן מענה לעשרות פניות מדי חודש המגיעות מהמגזר הדתי, ובעיקר החרדי.
חברותא מתווכת בין מטפלים המבינים את העולם הדתי והמודעים לסכנות ההמרה, לבין הזקוקים לכך.
חברותא נאבקת למען להט"בים דתיים גם במגזר הדתי וגם במגזר הלהט"בי, בייצוג הדתי בקואליציית הארגונים הגאים, בקשר עם רבנים, באקטיביזם להט"בי דתי במצעד הגאווה הירושלמי ובתקשורת המגזרית. כל זאת למען ההגנה על המשפחות שלנו מפני שנאה, על הצעירים שלנו מפני שקר ההמרה, וכדי להנכיח לכל המטיל ספק בכך שזהות להט"בית וזהות דתית יכולות לדור בכפיפה אחת.

המרכז למאבק בהמרה, מייסודם של חברותא והמרכז הגאה של עיריית תל אביב יפו, מרכז את מאמציו במלחמה בשקר ההמרה. ה"טיפולים" מסוכנים, מזיקים ולא יעילים, והמרכז דואג לפרסם מידע מהימן ונתונים בנושא, ועושה זאת באופן בלעדי. המרכז מביא גם את הסיפורים האישיים של אלו שנפגעו מתעשיית ההמרה ונוצלו על ידה כספית או מינית. המרכז נאבק משפטית וחוקית בהמרה, וחותר באופן מתמיד לפגיעה בסוכנויות ההמרה ובהצרת צעדיהן, למען הצעירות והצעירים הלהט"בים הדתיים. המרכז עוסק באופן כולל בהמרה בישראל, בביסים ובהומואים, בטרנסים ובסיסג'נדרים, בדתיים ובחילונים, במוסלמים וביהודים. המרכז מספק הכשרות למטפלים ויועצים בנושא, מקיים הסברה רחבה ומכנס משפטנים לעסוק בסוגיות הללו. המרכז מציע מענים טיפוליים מגוונים – טיפולי בחירה אלטרנטיביים להמרה, וקבוצות שיקומיות לשורדי ההמרה הסובלים מנזקיה.