חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

פולמוס ב"דעות": עצת נפש – כן או לא?

"המגמה הכללית של ´עצת נפש´ מסמנת את הנטייה המינית השונה כאויב, ומנסה ´לשחרר´ אנשים ממנה, קרוב לוודאי שללא הצלחה יתרה... אנשי ´עצת נפש´ מתעלמים מכמות נכבדה של מחקרים המעידים על אופי אישיותי של הנטייה המינית" - זאב דרור (שביידל) מסביר את הבעייתיות, לשיטתו, בטיפול של "עצת נפש" * מנהל "עצת נפש" עונה לו: "הכותב מעולם לא פנה, לא התקשר, לא נפגש ולא חווה כל התקשרות עם ´עצת נפש´. אם היה טורח לבצע זאת לפני כתיבת המאמר, בוודאי היה מוחק שורות שגויות אלו"
הרב שלמה אבינר, מקים ארגון עצת נפש (צילום: Arielhorowitz)
הרב שלמה אבינר, מקים ארגון עצת נפש (צילום: Arielhorowitz)

לחצו כאן לדעתו של זאב אודות "עצת נפש" ולתגובתם

מתוך דעות 17, חורף תשס"ד (2003/4)

עוד טור דעה טרנסופובי מפי אישה דתיה

בשבת האחרונה פרסמה שרון רוטר טור דעה על קרוב משפחה שלה (מצורף למטה, מוזמנים ומוזמנות לקרוא). כאיש מדע, ביולוג וגנטיקאי אני ממש מרגיש צורך לענות על הטיעונים שלה שמלאים בחוסר ידע ובהבנה בעניין.

קרא עוד »

לרגל יום הנראות הביסקסואלי

לרגל יום הנראות הביסקסואלי ג'ייסון גרינספן משתף:
אני רוצה לספר לכם משהו: לפני שיצאתי מהארון לא פגשתי ביסקסואל דתי אחר. ומהסיבה הזאת, אני מתעקש לדבר על נראות ביסית.

קרא עוד »

החלומות שהיו לי התרסקו ומצאתי את עצמי בודד ושבור

אני לא מאשים, לא אותה ולא אותי. גם לא את הממסד הדתי, על אף שאם הדברים היו אחרת הרבה מאד כאב היה יכול להיחסך. אני רק מבקש שתאמינו. שתאמינו לה, שתאמינו לי. את המחיר שלי אני כבר שילמתי, אין לי מה לעשות עם זה ואין לי טעם להאשים את המציאות שהייתה יכולה להיות אחרת. אני רק מקווה שעוד אנשים לא יעברו בגיהינום הזה. אל תתנו לזה לקרות בקלות דעת ואל תטיפו מוסר ואידיאולוגיה לאלו שיישאו את כאבם לבדם.

קרא עוד »

זו הבשורה?

גדלתי על ברכי הציונות הדתית. אני מאמין גדול בערכיה, משוכנע שיש שם אמת גדולה, רחבה ומאירה. יש שם חיבור מפרה בין תורה וחיים, בין חומר ורוח, בין ערכי הנצח להוויה המתחדשת.

קרא עוד »

שתפו את המאמר