חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

פודקאסט – 'אלוהים לובשת פראדה'

'אלוהים לובשת פראדה' - הוא פודקאסט פרשת השבוע שלא תשמעו באף מקום אחר! בכל שבוע, אנחנו נדבר על פרשת השבוע ועל נושא משתנה מעולם התיאוריות הקוויריות והפמיניסטיות. מוזמנים להקשיב לפרקים השבועיים, ולעקוב אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם לעוד תכנים פמיניסטיים ולהט"ביים.

'אלוהים לובשת פראדה' – הוא פודקאסט פרשת השבוע שלא תשמעו באף מקום אחר!
בכל שבוע, אנחנו נדבר על פרשת השבוע ועל נושא משתנה מעולם התיאוריות הקוויריות והפמיניסטיות. מוזמנים להקשיב לפרקים השבועיים, ולעקוב אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם לעוד תכנים פמיניסטיים ולהט"ביים.


בפרק אנחנו מארחים את שי ברמסון, שמוביל יחד עם שותפים לדרך את המאבק בטיפולי המרה בישראל, ועבר בעצמו טיפולי המרה. נשמע את הסיפור של שי, נדבר על מה קורה בטיפולי המרה, למה הם מסוכנים, ומה המצב החוקי שלהם בישראל כיום.

איך אפשר להשתמש ברגשות שלנו כמפה לכוחות הפוליטים שמשפיעים עלינו? מה הקשר בין שמחה ובין ציפיות חברתיות? ולמה פמיניסטיות כל כך מעצבנות?

בפרק אנחנו יוצאים בעקבות מכות מצריים לשאלות על הקשר בין אסונות טבע וחברה. מה הסיפור של האיידס בישראל? איך אפשר ללמוד ממנו על הקהילה הגאה, על מחאה, על הממסד הרפואי ועל רפואה מוטת מגדר וחברה?

איך נכנסים יחסי הכוחות המגדריים אל המיניות שלנו? בפרק אנחנו עוקבות אחרי קתרין מקינון והתיאוריה הרדיקלית שלה בקשר למגדר ומיניות.

הפרק אנחנו שמחים לארח את אוריאל שכטר, סטודנט לתואר שני באנתרופולוגיה בתכנית לאוטמן וחובב חלומות. בתפריט: חלומות יוסף, פרויד ולאה גולדברג. 

ראיון עם הרבנית דבורה עברון

הזנות בישראל היא נושא כל כך לא מדובר. מתנקזים אליו הפשעים הנוראיים ביותר, הא.נשים חסרות האונים ביותר בחברה שלנו. קרבנות לסחר בבני אדם ,לפגיעה מינית במשפחה, לעוני קיצוני ולכאב נפשי עצום. השבוע הפקנו פרק בשיתוף פעולה עם השלטר לצעירות בירושלים של עמותת עלם, בשיתוף עם הקרן לידידות, משרד הרווחה ועיריית ירושלים. דיברנו עם רננה דנון, מנהלת השלטר, אשר רבות מהמתגוררות בו שורדות באמצעות זנות. 

איך תפקידי מגדר משפיעים על ההורות שלנו? למה הפסיכואנליזה בראשיתה הייתה מיזוגנית? ואיזה תשובות חדשות לבעיות שנוצרו בעקבותיה קיימות כיום?

ראיון עם מיטל שפירו, מאיירת וסטודנטית לטיפול, על המבול ועל הצפה רגשית

איך מיעוטים צריכים להתנהג?

פרק ריאיון עם דותן ברום, חוקר היסטוריה קווירית וממקימי פרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית.

בפרק הנוכחי נדבר על פרשת חקת, העונש של משה, ואלימות על פי סימון דה בובואר

השבוע נשוחח על פרשת שלח לך ונחזור לעסוק באורחת הפופולרית ביותר שלנו, קרול גיליגן, ובספרה "הולדת העונג".

בפרק הנוכחי נשאל האם האידיאל הפמיניסטי של יציאה לעבודה באמת משקף שחרור. בעבור כך, נקרא את המאמר "כיצד אפשר לשבור את הברית הסמױה בין הפמיניזם לקפיטליזם הפיננסי", מאת ננסי פרייזר.  

בפרק הנוכחי נדבר על הנושא האהוב: איסור משכב זכר. ג'ייסון גרינספן, פעיל בקהילה הדתית הגאה, הצטרף אלינו לשיחה בה ניסינו להבין מה כתוב בספר ויקרא – ומה אנחנו חושבים על זה. 

שימו לב- בפרק יוחסו לרבי יהודה הלוי דברים שאמר למעשה רבי יהודה החסיד.

והפעם: ריאיון עם אופיר סגרסקי על פגיעות מיניות ואפשרות של סליחה. 

השבוע בפודקאסט אנחנו עוזבים לרגע על פרשות השבוע ומשוחחים על פסח. בפרק הנוכחי נדבר על יציאה ממצרים ועל ההליכה במדבר. 

בפרשת ויקהל-פקודי נמשיך את השיח בנוגע ליצירה נשית, בראיון מיוחד עם המשוררת חיה לוי.

אנחנו ממשיכות בחומש שמות, והפעם: פרשת תצוה ויצירה נשית. האורחות בפרק של השבוע יהיו לוסי איריגארי, וירג'ינה וולף והקב"ה.

.פרק נוסף של הפודקאסט שלנו! השבוע נתמקד בדיני עבד עברי ונדבר על דרכי התנגדות לפטריארכיה, על אודרי לורד ועל סימון דה בובואר.

השבוע: פרשת בא. נושא השבוע: מהן פריבילגיות, וכיצד משה משתמש בפריבילגיות שלו כדי להוציא את עם ישראל לחירות?

השבוע: על פרשת שמות, על התפקיד המרכזי שיש לנשים באירועי הפרשה ועל הסתכלות חדשה על הנושא: המונח "הרצף הלסבי" של אדריאן ריץ'

בתכנית: ג'ודית באטלר, מגדר ומלנכוליה מגדרית

והשבוע: פרשת וישב, גבריות רעילה וקרול גיליגן

השיעור השבועי: פרשת ויצא, קרול גיליגן, ואתיקה של איכפתיות

בפרק נשוחח על פרשת לך לך כמטאפורה של יציאה מהארון

הפרק הראשון של הפודקסט שלנו!

והשבוע: פרשת בראשית ואקו-פמיניזם

חורבן, כמו פורקן הוא תוצר של פעולה מתמשכת, הוא לא קורה מעצמו יום אחד

לכל אחד מאיתנו יש איזו ארץ מובטחת, נחלה שאליה הוא שואף להגיע בה למנוחה, לפחות בדמיון. אף אחד לא מבטיח לנו שהדרך לשם תהיה קלה. כל אחד יתמודד בדרך עם יציאה ממצרים. לשלוח מרגלים קצת יותר קשה לנו, אבל כמעט כולנו זוכים להבלחות של החיים להם אנחנו מייחלים. פעמים רבות שיתקוף אותנו הפחד בנקודות האלה וזו משימה קשה לא להוציא דיבת התמונת עתיד הזו רעה, לא להגיע לבכית חנם.

קרא עוד »

מצעד הגאווה בירושלים הוא לגיטימי כי ככה.

לפעמים ההסברה הכי טובה היא פשוט לא להסביר. אף אחד מעולם לא נדרש להסביר למה הוא הולך לקולנוע בציבור ולמה הוא אוכל פלאפל לצהריים בציבור כי אלה דברים יום יומיים שזכותו של כל אחד לעשות. גם ללכת ברחוב זה דבר יום יומי שזכותנו לעשות. ופעם בשנה אנחנו בוחרות לעשות את זה כולנו ביחד. ככה כיף לנו. ואם זה בא לך רע, אז מזל שאתה סתם בן אדם רגיל כמו כל אחד אחר ואף אחד לא מבקש את רשותך לצאת מהבית.

קרא עוד »

אז כן – אני הומו, הפתעה!

אז כן – אני הומו, הפתעה!
ולא – לא מדובר במתיחת 1 באפריל סופר מאוחרת ואין לי חוש הומור כזה גרוע.

קרא עוד »

שתפו את המאמר