חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

מצעד הגאווה הירושלמי הוא מופת של סובלנות והכלה

ביום חמישי (כ"ג סיוון, 3.6) יתקיים מצעד הגאווה והסובלנות 2021 בירושלים וגם השנה אני מתכנן לבוא.

מצעד הגאווה הירושלמי הוא מופת של סובלנות והכלה. בשונה מהניסיון של כל מיני אנשים להפיץ כביכול זה נעשה כדי לעצבן את תושבי העיר, המצעד מאורגן על ידי הארגון הירושלמי הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות כי בירשלים יש המון להט"בים. כמובן כאלה שבארון אך רבים מחוץ לארון. המצעד לא כולל עירום והחצנת מיניות ומטרתו הרשאית היא להגיד – אנחנו כאן.

דווקא בימים אלה בהם גוברים קולות מסוימים שמנסים להכניס להט"בים בחזרה לארון חשוב לבוא ולצעוד יחד עם הקהילה הגאה בעיר. גם אם אתם מתנגדים לפרקטיקה מינית כזאת או אחרת מסיבות דתיות או אחרות, זו לא סיבה להתערבות המדינה בתחומים שכאלה וזה בטח לא סיבה להתייחס לאנשים באופן פוגעני.

ייתכן ועמדותיי לגבי דברים מסוימים תהיה שמרנית יותר משל רבים בקהילה הגאה מסיבות דתיות. אך כמו שברור לי שחבר שמפסיק לשמור שבת (או מעולם לא התחיל) ישאר חבר, אין סיבה שזה יהיה שונה כאן.

להט"בים רבים נזרקים מהבית, חברים מנתקים איתם קשר שלא לדבר על אלימות כאשר הם בוחרים לצאת מהארון.

אני הולך לצעוד כדי להגיד לאותם נערים ונערות בארון שמתלבטים האם לצאת ואיך יקבלו אותם – אנחנו כאן ואנחנו איתכם. ובפרט חשוב לי להגיד לאותם נערים ונערות דתיים – יש גם דתיים ואפילו קהילות דתיות שיקבלו אתכם.

זכיתי ובשכונה שלנו יש מניינים משתפים שלהט"בים מהווים חלק בלתי נפרד מהם כמו כל אחד אחר מהקהילה – קהילת רני- קטמון ח-ט ובית הכנסת המשפחתי אילנות. כמונו יש מניינים וקהילות נוספים שבעזרת השם עוד ילכו ויגדלו.

בימים אלו בהם מפלגה המתיימרת לייצג את כלל הציבור הדתי לאומי כוללת בתוכה גורמים שקידשו את המאבק בקהילה חשוב לאין שיעור לבוא למצעד ולהבהיר שיש קולות אחרים במגזר הדתי.

אני רוצה גם להזכיר שוב, עכשיו שהקורונה נרגעה ועבר קצת זמן מהלידה, שאנחנו נשמח לארח להט"בים דתיים שרוצים מקום שמקבל אותם להיות בו לשבת או לסעודה ללא צורך להסתיר או להתבייש בזהותם. מוזמנים דבר איתי או עם נעמה בפרטי.

וניפגש במצעד💜

Dov Morell | #דעה

"דע שאתה חשוב בעולם הזה"

בפעם הראשונה שסיפרתי להורים שלי שאני טרנסג'נדר, אימא שלי קצת הייתה בשוק אבל אבא שלי הוא הראשון שקיבל. לצערי הרב אבא שלי כבר לא איתנו, והרגשתי מאוד בודד. מכאן התחיל הרצון שלי להתחזק בדת ובאמונה, באתי מבית חילוני אז להתחיל כזה תהליך לבד זה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה. 

קרא עוד »

היום חל יום הזיכרון הטרנסי.

במיוחד בימים אלו אני משתדלת להיזכר שיש עוד מלחמה בחוץ. מלחמה ארוכת שנים שמלאה בדגלים לבנים. מלחמה חיצונית ופנימית שעוברת כל אחת ואחד מהקהילה הטרנסית.

קרא עוד »

"דברו איתנו – לא עלינו"

איך להט"בים דתיים מעיזים לדרוש להיות חלק אינטגרלי מכל קהילה דתית שקיימת, ואיך הם מעיזים להשלים עם העובדה שרבש"ע ברא אותם כמו שצריך, יצירה נאה ושלמה? אולי כי זה לא טעות ולא ניסיון? | דעה

קרא עוד »

כשהייתי בשיעור א', ישיבת מעלה גלבוע, חשבתי שמורכבות היא הדבר החשוב ביותר בעולם.

קשיים אישיים ודיסוננסים זהותיים נתפסו בעבורי כחובה דתית. חשבתי שעל מנת לא להפוך את הדתיות שלי לפלסטר ליברלי, אני חייב להמשיך לתפוס בדעות שצרמו והפריעו לי. לא רציתי "לפתור" את השאלה הלהט"בית או הפמיניסטית. פתרון היה בעבורי השטחה, רידוד של המורכבות הקיימת.

קרא עוד »

הסיפור של נריה שמעון

"יצאתי מהארון עוד לפני שנפגשתי עם גבר, עוד לפני שהיה לי משהו עם מישהו… לא הרגשתי שום צורך לחכות לזוגיות או להתנסות. זאת פשוט הייתה ההרגשה שלי"

קרא עוד »

שתפו את המאמר