מפגש תמוז: הומואים-דתיים עם הומואים-ערבים-מוסלמים-דתיים

סיכום המפגש המיוחד של חברותא עם לסביות והומואים מהמגזר הערבי
(למצולמים אין קשר לכתבה)
(למצולמים אין קשר לכתבה)

למפגש הזה הגענו סקרנים ביותר. הרי לא בכל יום יוצא לנו לפגוש בתרבויות אחרות, ואם זו תרבות אחרת שנוסף אליה גם הפן ההומו-לסבי וגם הפן הדתי – על אחת כמה וכמה.

למפגש הגיעו ארבעה חברֶה מהמגזר הערבי: שני הומואים ושתי לסביות – כולם מוסלמי, חלק מהם דתיים. ההתרגשות ניכרה בפניהם בתחילת המפגש כמו גם ההתרגשות שלנו ממה יאמרו ומהשאלות הרבות שכבר היו טעונות בקננו.

הם סיפרו את סיפורם האישי. כל אחד וסיפורו הוא. סיפורים ששונים זה מזה, אך רב בהם המשותף שחשף את האופן שבו האיסלאם מתמודד (או ליתר דיוק, לא מתמודד) עם העניין ההומו-לסבי. הם ציטטו לנו מהקוראן, והיה מעניין לגלות ש"הומו" בערבית הוא "לוט" (סיפור סדום ולוט המופיע במקרא), וגם לגלות שאסור לערבים לישון בלילה בסביבות ים המלח בגלל חטאם של אנשי סדום.

במפגש שמענו על המבוי הסתום שעומד בדרכם של הומואים ולסביות ערביים המעוניינים לחיות את חייהם, ועל כך שהקרבה לתרבות הישראלית הפתוחה יותר לא ממש מסייעת. היה גם מעניין לגלות שבלבנון יש פתיחות יותר גדולה לנושא וגם באוכלוסיות איסלאמיות באירופה.

הפגישה הייתה מרתקת, והזמן היה קצר מדי לכלל השאלות שהופנו: התייחסות של אנשי דת מוסלמים, השפעת יציאה מהארון על המשפחה (ממש כמו אצל חרדים!), עזיבת נשים את הבית (הידעתם שאישה מוסלמית לא עוזבת את הבית עד נישואיה? ומה אם היא לסבית?), קבוצות חברתיות וקבוצות תמיכה להומואים ולסביות במגזר הערבי, סיפורים על אפליה מצד הומואים ישראליים (אתה ערבי? לא תודה!) וגם סיפור של אחד הנוכחים על יציאה אמיצה.

סיכום מפגש זה גם תועד בעיתון ידיעות אחרונות.
וכמו כן באתר nrg יהדות.
וגם בעיתון "זמן ירושלים", י"א בסיוון התשס"ט (3.7.09) – לחצו להגדלה:

לקריאה בגודל מלא לחצו על התמונה

כמה ממכם בעד דברים רעים?

כלומר, לא דברים שנויים במחלוקת, פשוט דברים רעים. התשובה, אני מקווה בכל אופן, היא אף אחד, אף אחד לא בעד מה שרע וכולנו מנסים לצדד בטוב. ובכן, ניתן להסיק מכאן שלהיות בעד מה שטוב ולהתנגד לרע זה דבר משותף (כמעט) לכל האנושות – ולכן זה לא אומר הרבה. אני מציע לעשות את אותו התרגיל עם הומופובים. כמה ממכם בעד טיפולי המרה?

קרא עוד »

אז מי האבא האמיתי?

תמיד שואלים אותנו, את דני ואותי, מי האבא של אוליבר. כלומר, לרוב הם שואלים אותנו יותר בנימוס – מי האבא הביולוגי?

קרא עוד »

שתפו את המאמר

3 תגובות

  1. מזל טוב ובהצלחה לאתר חברותא
    אני אחד הערבים שהיו בדיון
    מאוד נהניתי ומאוד גם למדתי והכרתי אנשים שלא ציפתי לתגובות החיוביות
    פשוט נדהמתי לגלות עולם חדש יחסית
    מאוד אהבתי את הדתיים ומאוד גאה בהם
    היה לי כיף ושמח שמזמינים אותי לכל אירוע
    זה מוכיח שאפשר שנחיה ביחד בכיף ובאהבה
    תודה לחברותא על ההזדמנות ובהצלחה לכולם
    ו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *