מי לא אוהב שוקולד?
אם נודה על האמת, רובנו אוהבים שוקולד ולא מסתפקים רק בקוביה אחת…
במפגש האחרון של חברותא נערכה "סדנת שוקולד".
לאחר שכל אחד תפס את מקומו באולם המרווח שמארגני חברותא הצליחו להשיג לנו, נפתחה הסדנא ע"י אמיר, עובד סוציאלי במקצועו.
אמיר סיפר על הזוגיות שלו עם דורון. אמיר ודורון הכירו ב"עשירון" (-תא הסטודנטים הלהטב"י של האוניברסיטה העברית), ונכון להיום הם כבר מעל 7 שנים ביחד. נאחל להם כולנו המשך זוגיות מוצלחת.
אמיר סיפר על הקשיים של משפחתו לקבל אותו כהומוסקסואל.
בסופו של דבר, הסבלנות עשתה את שלה והיום משפחתו מקבלת אותו כפי שהוא.
אמיר סיפר על הדרך הארוכה שעשה השוקולד עד שהגיע למה שאנו מכירים היום:
חומר הגלם היסודי של השוקולד הוא פולי הקקאו המרירים. אצולות המיה הן אלו שהחלו לעבד את פולי הקקאו לצורך קבלת שוקולד חריף. קבוצות נוספות כמו הקולוניות באפריקה, הבלגים וההולנדים שינו את טעמו למתקתק יותר.
סוגי שוקולד שונים מתגבשים בטמפ' שונות ובקצב שונה. תהליך ההתגבשות תלוי בסוג פולי הקקאו ובמינונים השונים של חומרי הגלם בשוקולד. ככלל, השוקולד מורכב ממסת קקאו, חמאת קקאו, ונילין, לציטין וסוכר. ככל שרמת מוצקי הקקאו בשוקולד גבוהה יותר, השוקולד נחשב לאיכותי יותר. נסטלה התחילה להשתמש באבקת חלב וכך יצרה את שוקולד החלב. רק מאוחר יותר, הגיע השוקולד הלבן.
היום קיימים בשוק שוקולדים בטעמים שונים. שוקולד תפוז למשל, מורכב משוקולד לבן בתוספת חומרי טעם וריח שמקנים לו את צבעו הכתום. עוגיות שוקולד שונות מכילות חומרי גלם שונים (כמו: אלכוהול, פירות ותבלינים), ואילו הפרלינים הם שוקולדים הממולאים בקרם.
תוך כדי הסדנא הועברו צלחות של שוקולדים, טראפלס ופרלינים שונים לטעימה, עם הנחיות מדוקדקות כיצד לטעום את כל הטוב הזה.
אבל המפגש עדיין לא הסתיים…
יש מי שאומר שעכשיו הגיע החלק האמיתי:
הזמן לשוחח עם חברים שלא ראינו כבר מזמן, והזמן להכיר חבר'ה חדשים שהצטרפו ל"חברותא" רק בזמן האחרון. מפגש זה התייחד גם בכך שהוזמנו אליו חברי קבוצות הנוער הדתיות של איגי, וכך הייתה לנו ההזדמנות להכיר גם את דור ההמשך של חברותא.
אמיר הכין שוקו חם, ואנחנו נשארנו להמשיך לפטפט.
חלקנו בחר להישאר בתוך האולם ולפטפט תוך כדי שתיית שוקו, ואילו חלקנו בחר לשבת על הכורסאות הנוחות במסדרון, או לצאת לאוויר צח ולשוחח בחוץ.
אני מניח שהתחלתם להזיל ריר כבר מזמן…
אז גשו לכם לארון וטלו לכם חפיסת שוקולד.
אבל אלו מביניכם שמעוניינים להכין שוקולד בעצמם, מוזמנים לנסות:
מתכון לשוקולד משמנת מתוקה (כשר חלבי)
1. לוקחים 450 גרם שוקולד מוצק ו- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
2. מוזגים את השמנת המתוקה לסיר, מדליקים את האש, ומביאים לסף רתיחה (משמעותו הפרקטית של סף רתיחה היא בועיות שמנת על דפנות הסיר).
נותנים לשמנת להתקרר מעט.
3. ממיסים לחלוטין את השוקולד.
4. מערבבים את השוקולד והשמנת המתוקה.
5. ניתן להוסיף אלכוהול: מחממים במיקרוגל שליש כוס בורדו/ אייריש קרים / ויסקי ומוסיפים לתערובת. מערבבים הכל היטב.
6. יוצקים את התערובת לתבנית עם נייר אפיה.
7. משאירים את התערובת למספר דקות בטמפרטורת החדר, ואח"כ מכניסים למקפיא ל- 20 דקות. (לא כדאי להשאיר את התערובת יותר מ- 20 דקות במקפיא, כיוון שהיא תתקשה מדי ויהיה קשה לחתוך אותה לקוביות שוקולד).
8. מוציאים את התבנית מהמקפיא ובוצעים אותה לקוביות שוקולד שוות בגודלן.
9. בתיאבון!
שגיב
steven seagal weight lose 2013, keto ricotta recipes instant pot, garlic can cause you to lose weight, about zymax diet pills, how jennifer hudson lose all her weight, amantadine weight loss, how to lose weight from thyroid problems, coconut oil and lemon juice, easy weight loss exercise plan, what is a good snack between meals if im trying to lose weight, what can i wrap my stomach with to lose weight, super obese weight loss, dr john hoelscher alton il, healthiest greek yogurt for weight loss, real weight loss milf flashing, what diet pills do most insurance companies covers, cinnamon honey lose weight, kevin ferentz md, rx speed works, best rated fat loss supplements, sodexo weight loss, loss thyroid weight, keto diet recipes for type 2 diabetes, mens weight loss vest, yogurt weight loss challenge, 1 week weight loss comment review, weight loss surgery delhi, weight loss transformation app, keto friendly, himalayan salt sole weight loss, yes you can diet pills side effects, 8 minute bikini body, how to lose weight by cutting calories, how can you lose weight fast with splinter, how to lose weight when pregannt, vitamins fat burning, how much weight do you lose after pregnancy, extreme diet for extreme weight loss, t is recommended you have a weight loss goal of 5 2 0 pounds per week,