לכל אחת ואחד יש נקודת שבירה – כן, גם למנוסים ביותר. אמנם אני לא ותיק עד כדי כך אבל מזמן לא הביאו אותי לנקודת שבירה כמו הערב | #תובנות_מכיכר_ציון

שוטר חמוד יצא מקבוצת השוטרים שמפטרלים בכיכר ציון וביקש לצלם אותי עם הדגל ליד הוואן שלהם. הוא אמנם היה קצת נבוך מהסיטואציה בה החברים שלו רואים אותו אבל הוא ביקש לצלם כמה תמונות אפילו
אוריה בן ברית, חבר ועד לשעבר ומייסד שותף של הקשת הסרוגה משתף על פרויקט 'נקודת מפגש', פרויקט שיח והסברה בכיכר ציון בירושלים שנוסד בעקבות רצח שירה בנקי ז"ל

על אהבה ואטימות.

מחר השותף שלי והחבר היקר, Moshe Grosman, מתחתן עם בחיר ליבו, Eran Ashkenazi. אחרוג ממנהגי ואפרסם את הפוסט הקבוע על כיכר ציון ביום חמישי בלילה בשל הנסיבות, ואתמצת מעט 😉

• אהבה מנצחת שנאה – היה מישהו שניגש לשאול אותנו אם אנחנו נגד להב"ה, אז ענינו לו שאנחנו לא נגד, אלא בעד אהבה. משפט פשוט אבל מכיל כל כך הרבה. זה ברור שאנחנו מהווים מין קונטרסט למה שלהב"ה מייצגים, אבל אנחנו באמת ובתמים מגיעים עם מסרים משלנו ולא נוכחים כריאקציה או משהו שלילי. אנחנו אומרים הרבה מה כן, ופחות מה לא.

• לכל אחת ואחד יש נקודת שבירה – כן, גם למנוסים ביותר. אמנם אני לא ותיק עד כדי כך אבל מזמן לא הביאו אותי לנקודת שבירה כמו הערב. ניגש אליי בחור חרדי ודיבר אתי בנועם הליכות, ברוגע מוחלט, על עם הארציות שלי, על כך ש"אני לא דתי" – לא שאני "צריך להוריד את הכיפה" שזה נפוץ הרבה יותר ועוד איכשהו קל לי יותר לענות על זה – אלא פשוט אמירה נחרצת מה אני ומה אני לא בלי בכלל לכלול אותי בשיחה. הוא גם אמר משהו בסגנון "למדתי פי מיליון יותר ממך" ובצורה בה זה נאמר, בטון הרגוע והשלו, יצאתי מאיזון. אמרתי לו שעבירות בין אדם לחברו יום כיפורים אינו מכפר, ואהבת לרעך כמוך, והוא בשלו. האטימות הזו, אפילו אחרי ששיקפתי שנפגעתי, שברה אותי ואמרתי לו "אתה מזלזל אז אין לי מה לדבר אתך" והלכתי. הוא חייך והמשיך להסתובב באזור להקשיב. האטימות הזו מסוכנת בעיניי הרבה יותר מהסגנון הגס והמתלהם שאני נתקל בו רבות בכיכר, כי לפחות הוא נותן פתח לראות את הבן אדם שמולי גם אם לא להבין או להסכים אותו. אם אני עיוור לחלוטין לאנשים שמולי לאן ממשיכים מכאן? הכיכר לא מתאימה לכל אחת ואחד וזה בסדר, צריך לבוא מוכנים לחטוף אש ולא להשיב באותו מטבע.

• כמו תמיד, סלפי סלפי סלפי – אישה דתייה והאיש שלה ביקשו להצטלם עם הדגל, היא ביקשה תמונה לבד אבל בסוף גם הוא הצטרף. שוטר חמוד יצא מקבוצת השוטרים שמפטרלים בכיכר ציון וביקש לצלם אותי עם הדגל ליד הוואן שלהם. הוא אמנם היה קצת נבוך מהסיטואציה בה החברים שלו רואים אותו אבל הוא ביקש לצלם כמה תמונות אפילו. היו עוד כמה סיטואציות כאלה שנותנות תקווה להבנה של הפשטות של היופי, הסמליות של הדגל היא פשוטה ויפה, מגוונת אך גם הרמונית, ובסופו של דבר ממליץ לאנשים להסתכל ככה על העולם.

• עוד ועוד באים מבחוץ – לשמחתי יש יותר ויותר דיונים בין אנשים שלא קשורים ליוזמה, הרבה מהם "בעד ונגד" להט"ב, לא מעט צעירים. זה מרענן במיוחד כאשר נוצרת שיחה רגועה יחסית ומתאספים אנשים סביבם.

• אהבה מנצחת שנאה – כאמור, מחר שני חברים שלי מתחתנים. שניהם דתיים ובאים מרקע דתי, על משפחותיהם, קרוביהם וחבריהם ויקיימו טקס המבוסס על העולם בו גדלו. אני חושב שזו התשובה הפשוטה והניצחת לאלו המנסים להתכחש למציאות קיומנו בעולם, בישראל, במרחב הירושלמי, בעולם הדתי ובכל מקום. אנחנו כאן כדי להישאר, וזו לא רק סיסמה 🙂

נקודת מפגש – Meeting Place – نقطة الالتقاء

#תובנות_מכיכר_ציון

כמה ממכם בעד דברים רעים?

כלומר, לא דברים שנויים במחלוקת, פשוט דברים רעים. התשובה, אני מקווה בכל אופן, היא אף אחד, אף אחד לא בעד מה שרע וכולנו מנסים לצדד בטוב. ובכן, ניתן להסיק מכאן שלהיות בעד מה שטוב ולהתנגד לרע זה דבר משותף (כמעט) לכל האנושות – ולכן זה לא אומר הרבה. אני מציע לעשות את אותו התרגיל עם הומופובים. כמה ממכם בעד טיפולי המרה?

קרא עוד »

"מי שמפחד לחזק את שרקי ולעשות לו לייק של אמפתיה, חושש מן הטאבו המגזרי"

נציגי הציבור שמפחדים להביט במראה ששרקי מעניק להם – ישלמו מחיר אלקטורלי כשהנוער ירגיש שמנהיגותם מאבדת רלוונטיות. כשם שעזבו צעירי ש"ס ואגודה אל חיקו של בן גביר, יעזבו צעירים נוספים מפלגות נוספות שלא יישרו קו עם המאה ה־21, ועם הפוסט המכונן של מי שבסך הכל רוצה להיות אבא בשולחן שבת.

קרא עוד »

למה צריך בכלל מצעד? ועוד בירושלים?

לאחר הרבה שאלות מהרבה מכרים/ות, חברות/ים ובנות/י משפחה, ושנים ארוכות אחרי שחשבתי שהדברים האלה כבר ברורים לכולן/ם, אני מציע תשובות לשאלות:
למה צריך בכלל מצעד? ועוד בירושלים?

קרא עוד »

סדרת ארון הקודש

"ארון הקודש”
היא סדרת רשת דוקומנטרית שיצרה הבמאית וחברת הקהילה מורן נקר, על להט”בים דתיים שתעלה בתאגיד השידור הציבורי “כאן”. כל פרק מתמקד בדמות, זוג או משפחה בשלב אחר בחיים. הקרנת הסדרה מביאה תיעוד אינטימי של אנשים המתמודדים עם המפגש בין נטיה מינית וזהות מגדרית ובין אמונה ואורח חיים דתי, דרך רגעים משמעותיים וטקסים דתיים, משפחתיים וזוגיים.

קרא עוד »

שתפו את המאמר