למי הקבוצה מיועדת?
הקבוצה מיועדת ללהט"בים שגדלו בעולם הדתי ונמצאים במקום יציב דיו ביחס לזהותם הלהט"בית. היא מתאימה למי שפנוי.ה כעת להפנות את המבט אל מערכות היחסים בחייהם. היא אינה מיועדת למי שנמצאים ונמצאות בתחילת תהליך בירור הזהות או היציאה מהארון.
תקציר
"להיות אני, איתך" היא קבוצת התפתחות העוסקת במקום שלנו בתוך מערכות היחסים המשמעותיות בחיינו: בזוגיות, מול הורים, אחים ואחיות, ילדים, חברים קרובים, דמויות משמעותיות או קהילה שאנחנו שייכים אליה.
כל משתתף מגיע לקבוצה עם מערכת יחסים אותה הוא מבקש לברר (תידרש שיחה מקדימה לבדוק התאמה לקבוצה). לאורך שמונת המפגשים נעבוד עם אירועים ממשיים מתוך החיים. נבדוק מה מתעורר בנו מול האדם האחר, כיצד אנחנו מגיבים, על מה התגובה שלנו מנסה לשמור ואיך אנחנו משתתפים במה שנוצר בינינו. העבודה תשלב תרגילים אישיים וקבוצתיים, שיח מונחה ועבודות ממוקדות עם משתתפים.
התהליך מבקש להרחיב את היכולת שלנו לראות את עצמנו ואת האדם שמולנו, לשאת מצבים שאין להם פתרון פשוט ולבחור כיצד אנחנו רוצים להשתתף במערכות היחסים החשובות לנו.
הקבוצה בהנחיית משה ארגמן, מורה ומלווה. עוסק ביחסים, זוגיות, התפתחות וחירות.
"גדלתי בעולם הדתי וכיום אני חי בתקוע עם בעלי ערן ושני ילדינו.
אני מכיר מקרוב את השאלות שמתעוררות כאשר קשרים משמעותיים מתנגשים בתוכנו ומול האנשים היקרים לנו. שאלות אלה מובילות אותי במסע חיי ובהן אני עוסק בעבודתי.
אני מנחה קבוצות למעלה מעשור ומלווה יחידים וזוגות כבר יותר משש שנים. יש לי הכשרה בייעוץ זוגי, משפחתי ומיני, וכיום אני מתמחה בטיפול זוגי מבוסס מובחנות".
ימי חמישי 19:00-21:30
מפגש ראשון: 29.10.26
מפגש שני: 5.11.26
מפגש שלישי: 12.11.26
מפגש רביעי: 19.11.26
מפגש חמישי: 26.11.26
מפגש שישי: 3.12.26
מפגש שביעי: 17.12.26
מפגש שמיני: 24.12.26
בירושלים, מיקום מדויק יישלח למשתתפים
מפגש 1: נכנסים יחד לתהליך
נכיר את האנשים והקשרים שנוכחים בחדר, נקשיב למה שהם מעוררים בנו ונתחיל לעבוד איתם.
מפגש 2-3: מי אני נעשה בתוך מערכת היחסים הזאת?
נעבוד עם אירועים ממשיים מחיי המשתתפים ונזהה מה מתעורר בהם מול האדם האחר. נבחן את התגובות והעמדות שאליהן הם חוזרים, ונברר על מה דרכי ההתמודדות האלה מנסות לשמור.
מפגש 4-5: מה נוצר בינינו?
נרחיב את המבט מן החוויה האישית אל מה שמתרחש בין שני אנשים. נבדוק כיצד כל משתתף משפיע על מה שקורה, מה שייך לאדם שמולו ואיפה עוברים הגבולות בין אחריות, השפעה ושליטה.
מפגשים 6-7: לשאת את המתח ולהרחיב את האפשרי
נפגוש מצבים שאין להם פתרון נקי: בחירות שיש להן מחיר, אכזבה של אדם קרוב או רצונות שמושכים לכיוונים שונים. נברר מה חשוב לכל משתתף וננסה דרכי פעולה נוספות בתוך החיים.
מפגש 8: מה נעשה אפשרי עכשיו?
נאסוף את התהליך שעבר כל משתתף: מה הוא רואה היום במערכת היחסים ובתוכו, מה ניסה, מה השתנה ואיזו עבודה הוא מבקש להמשיך לאחר סיום הקבוצה.
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים