סיכום מפגש שלישי של דָּרְשֵׁנִי | חזרה בתשובה כקבלה עצמית

חודש אלול ועשרת ימי תשובה מרגישים לפעמים רחוקים, לא-קשורים לחוויית היום-יום שלנו. על אף שיש שנים בהן יש לנו פנאי להתרכז בחשבון נפש ובחזרה בתשובה, בהרבה שנים אחרות שגרת היום יום שלנו לא מאפשרת לנו להתרכז בנושאים הללו.

אתמול במסגרת תוכנית "דרשני" העביר אמתי מינצר שיעור על חזרה בתשובה כקבלה עצמית.

חודש אלול ועשרת ימי תשובה מרגישים לפעמים רחוקים, לא-קשורים לחוויית היום-יום שלנו. על אף שיש שנים בהן יש לנו פנאי להתרכז בחשבון נפש ובחזרה בתשובה, בהרבה שנים אחרות שגרת היום יום שלנו לא מאפשרת לנו להתרכז בנושאים הללו. נוסף לזה, חוויותינו מהעבר עלולות לגרום לנו לתחושת התנגדות ביחס לקונספט של "חזרה בתשובה", פעולה שמדומיינת פעמים רבות מדי כסוג של הלקאה עצמית, ניסיון לשנות את האישיות שלנו ללא הצלחה.

בשיעור אתמול דיברנו על האפשרות שעולה ממקורות שונים להסתכל על חזרה בתשובה כתהליך של התקרבות לעצמי וקבלה עצמית. תשובה כקבלה עצמית מאפשרת להסתכל על עצמנו לא כילדים נזופים לפני יום כיפור, אלא כאנשים מורכבים בעלי חסרונות ופגמים שמגיעים יחד ולצד החוזקות והאור הייחודי של כל אחד מאיתנו. הקבלה העצמית מאפשרת לעצמנו לראות אותנו כאנשים מורכבים ולא-מושלמים, שמבקשים לעשות טוב בעולם, ומכירים בכך שלעתים ניצור נזק. מעבר לכך, ההתמקדות באותנטיות ובחיבור לעצמי מאפשרת להסתכל על תהליך התשובה בדרך אחרת: לא כניסיון להגיע להישגים מסוימים, או לעמוד ביעדים שהצבת לעצמך לפני ראש השנה ויום כיפור, אלא כתהליך בו האדם מתקרב לעצמו ומבקש לנהל את חייו כברייה יחידה ומיוחדת בעולם. בצורה זאת, תהליך התשובה אינו תהליך בו האדם בוחן את עצמו על פי "מדדים חיצוניים", אלא על פי השאלה האם הוא חי בצורה שתואמת את האמת הפרטית שלו.

עוד טור דעה טרנסופובי מפי אישה דתיה

בשבת האחרונה פרסמה שרון רוטר טור דעה על קרוב משפחה שלה (מצורף למטה, מוזמנים ומוזמנות לקרוא). כאיש מדע, ביולוג וגנטיקאי אני ממש מרגיש צורך לענות על הטיעונים שלה שמלאים בחוסר ידע ובהבנה בעניין.

קרא עוד »

אני מניח באמת ובתמים שבסך הכל, בשקלול המעלות והחסרונות, טוב לכולנו יחד מאשר לבד

והייתה פעם מערכת בחירות אחת שבה זהבה גלאון רפררה לנאום הסוטים וקבעה נחרצות: "זה או אנחנו או הם". הדיכוטומיה הכוזבת הזו מסוכנת הרבה יותר ממה שהיא נראית במבט ראשון.

קרא עוד »

אני רוצה לפנות מכאן לנוער שגר במועצה מקומית קרני שומרון והיישובים באזור

גם אני גדלתי במקום שבזכותו הפך התנ״ך להיות הדרך שלי לדבר על עצמי, ולהגיד משהו על העולם שלנו. הפרספקטיבה שסיפורי התנ״ך מעניקים לנו על אנושיות, אהבה וחמלה (וכן, גם רשעות ואטימות) בעולם של היום, היא מתנה גדולה ויש שיאמרו – דרך חיים.

קרא עוד »

שתפו את המאמר