חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

שו"ת: להומו יש איסור ייחוד עם אישה?

האם להומו יש איסור ייחוד עם אישה? רבה של כוכב יאיר, הרב שמואל שפירא, עונה תשובה קצרה ותמציתית שבהחלט לא ממצה את כל רוחב הדיון

 lockשאלה

האם קיים איסור ייחוד בין בעל נטיות הפוכות (הומו) מוצהר ובחורה?
(יאיר, ירושלים)

תשובה

יאיר שלום.

איסור ייחוד קובע שאסור לגבר להיות במקום סגור (או במקום שאנשים אינם מגיעים לשם) עם אישה שאינה אשתו, או קרובת משפחתו (כמו אם, בת, אחות וכדומה).

יסוד האיסור הוא שהמציאות שבה הם לבד, עלולה להביא את השניים לקירבה יתירה, ולעשיית איסורים.

התורה וחכמים קבעו איסורים באופן כללי, וגם אם יש יוצאים מן הכלל – אין פרטים אלו מתירים את האיסור. כך נקבעו גזרות והרחקות באיסורי שבת, בשר וחלב והלכות אחרות, גם אם הגזרות נראות לנו כיום רחוקות מאד מן המציאות.

למשל, האיסור לשחות בשבת, יסודו בחשש שאדם עלול לעשות רפסודה, דבר שאולי היה רלבנטי בזמן הגזירה וכיום נראה מאד רחוק. עם זאת ההלכה של איסור השחייה לא השתנתה.

כל אדם מישראל מחויב במצוות, גם אם יש לו נטיות מיוחדות. (לא כאן המקום לדון בנושא עדין זה, אני מתייחס לעובדה כפי שהוצגה בשאלה). לכן, האיסור של הייחוד קיים גם במקרה זה. כל טוב.

פורסם ב-ynet יהדות, י"ח בטבת התשס"ט (14 בינואר 2009)

אני זוכר את זה, שהוא הביט בי ואמר ש״זה לא אמיתי ורק מחשבות שווא ואי אפשר באמת לאהוב בנים, אתה לא רוצה למות לבד״.

אני זוכר את היום הזה טוב מאוד, כי הוא שרט לי את הלב. זוכר איך אבא שלי אסף אותי אחרי זה עם המונית שלו, ואיך נכנסתי וישבתי במושב האחורי כאילו הייתי לקוח זר, ורציתי שהוא ישאל אותי מי כיבה לי את הלב, איך היה אצל הרב, אבל אבא לא שאל.

קרא עוד »

אין זה מקומם של יהודים

לפני מאתיים שנה, כאשר בקייב הלכה אדל לבית הספר וסיימה לאכול את ארוחתה, היא מלמלה בשפתיה את ברכת המזון. כאשר שמעו על כך הבנות האחרות הלשינו עליה למורה כי היא יהודיה ומשכו אותה משערה. לפני אלף שנה, כאשר יוסף הלך בשווקים שבפס, לקחו ממנו כמה בחורים את ספריו וזרקו אותם לבאר רק משום ש"אין זה מקומם של יהודים".

קרא עוד »

הדמעות שירדו לי כשהייתי אז בן 13 בחדר של הרב בישראל, שאמר לי שהומואים הם שטן מלוכלך וחטא חמור בתגובה לוידוי שלי, התחלפו בדמעות של אושר

אני זוכר שכשאוליבר נולד, חיפשנו מקום להתארח בו בבית הכנסת וגם ללכת למקווה, ואז פגשנו ברב ברוס הנדיר והמדהים שארגן לנו חגיגה מאירת עיניים בבית הכנסת בפורטלנד בארה״ב. כשהגענו, לא האמנו – המונים מהקהילה היהודית הגיעו כדי לחגוג איתנו. הרגשנו כמו משפחה אמיתית.

קרא עוד »

חברותא לעולם תהיה עבורכם.ן בית

מאמר זה הוא צפירת הרגעה בכל חלקי הדיגיטל שלנו. במידה ובמהלך קריאת שורות אלה יתרחש אירוע איומי ממשי תשמע צפירה כפולה מיד לאחר מכן.

קרא עוד »

שתפו את המאמר