חברותא מחלקת כרטיסים מתנה להצגות

לא תמצאו דבר כזה בכל חודש: בחודש הקרוב יעלו מחזות והצגות מיוחדות המתכתבות עם העולם ההומוסקסואלי ועם נושא השוֹנוּת, כולל התכתבות עם העולם ההומוסקסואלי הדתי: "שדונים מהיער", "18 קודש", "אדווארד השני", "שלם", וכן רב שיח עם רב אורתודוקסי, קאדי מוסלמי והומו דתי

ערב חד פעמי בתאטרון הערבי-עברי ביפו: "בין סדום ליפו" – מחזות ודיון בנושא זהות מינית וזהות לאומית. הערב יכלול קריאה של שלושה מחזות שונים, כולל ההצגה 18 קודש ושניים מהם טרם הוצגו בארץ, וכן רב שיח בהשתתפות אנשי דת ותרבות.

לו"ז המחזות שיעלו בערב:

בשעה 18:00, ההצגה ´18 קודש´ – מחזה קצר בנושא סיפור אהבה בין שני בחורי ישיבה.

מתוך ההצגה "18 קודש"

´18 קודש´ מתרחש בדקות הספורות שבין הדלקת הנרות לכניסת השבת ומספר על בחור שחוזר לישיבה ומבקר את חברו שהתארס לא מכבר לאישה. המפגש המחודש מעמת אותם עם עברם וזהותם.

לירון חי ביטון

כתיבה: אהוד עזריאל מאיר
בימוי: שרית הררי
שחקנים: יובל רז, לירון חי ביטון

בשעה 18:30, המחזה "שדונים מהיער" – על רומן חשאי בין איש שב"כ אנגלי לבין צעיר ממוצא אירי.

אחיו של הצעיר האירי הוא חבר ב I.R.A. (המחתרת האירית) ומבוקש ע"י שירות הביטחון האנגלי. עובדות אלה מסבכות את הרומן וגוררות את הדמויות לקונפליקט בין הנאמנות למדינה ובין הנאמנות הרגשית והמינית.
המחזה זכה בפרס המחזה ההומוסקסואלי הטוב לשנת 1985.

תרגום חדש מיוחד לערב: דורון תבורי
בימוי הקריאה: יגאל עזרתי
בין המשתתפים: יוסף (ג´ו) סוויד, ג´ורג´ אסכנדר

בשעה 20:00, "משכב זכר – תועבה?!" – רב שיח בנושא הומוסקסואליות ודת.

בהשתתפות: הרב יהושע אנגלמן, מוחמד זיבדה – הקאדי המוסלמי, בית הדין השראי, ירושלים, בחור הומוסקסואל דתי ועוד.

בשעה 21:00, "אדווארד השני" – המחזה הראשון בהיסטוריה שגיבוריו הראשיים הם "הומוסקסואלים מוצהרים".

בפעם הראשונה בישראל, מחזהו הסנסציוני של מארלו (בן דורו של שיקספיר) המחזה הראשון בהיסטוריה שגיבוריו הראשיים הם "הומוסקסואלים מוצהרים".
סיפורו של המלך האנגלי, אדוארד ה-2, שהיה מוכן להקריב את המלוכה עבור מאהבו הצרפתי. המחזה עוסק ביצרים הכוחניים והמיניים מאחורי הפסאדה של המלכות וחושף את "מנגנון החושך", השירות החשאי הפועל מאחורי הקלעים של הפוליטיקה הלגיטימית.

תרגום חדש של המשורר מאיר ויזלטיר, חתן פרס ישראל.
בין המשתתפים: דורון תבורי, סלאח בקרי ושחקני התאטרון

הערב יעלה בכ"ט בסיוון, 21.6.09, החל מהשעה 18:00 ועד חצות, בתאטרון הערבי-עברי ביפו.
לפרטים, למחירים ולהזמנות: מספר: 5185563 ובסופי שבוע: 050-9119111, וכן באתר התאטרון

ההצגה "שלם"

"שונה ושונה ושונא ששונה" * מה עושה מי שמגלה על עצמו שהוא שונה? ההצגה "שלם" עוסקת בחיפוש ובניסיון להבין את המקום שה"אני" תופס בעולם הסובב אותנו * לירון ביטון כותב לחברותא על המחזה שבו הוא משחק * על סמים, אלכוהול, הרס עצמי ונטייה מינית

ההצגה "שלם" עוסקת בסיפור חייו של אדם "שונה", או כך לכל הפחות הוא מרגיש וכך גם הסובבים מתייחסים אליו בגלל זהותו המינית. בהצגה עולות תמונות מחייו של הגיבור אשר מצא את עצמו גדל ומתבגר לתוך עולם של סמים, אלכוהול, הרס עצמי ומערכות יחסים עם גברים שוברות לב. החופש לבחור וההשלמה עם מי שהוא הם מה שמאפשרים לו לשנות את גורלו ואת חייו.

ההצגה משלבת אלמנטים שונים של מחול, תאטרון, מוזיקה וסיפורים הודיים שבהם קיים ידע על גורל ובחינת האדם. שילוב של כל הדברים הנ"ל יוצר קולאז´ תאטרלי המזמין את הצופה ואת הגיבור לשאילת שאלות.
ההצגה עוסקת בהתמודדות של הגיבור עם הגילוי שהוא הומוסקסואל בפרט ועוסקת ב"שונה" בכלל. סיפור ההצגה הוא סמי אוטוביוגרפי.

ההצגה מופיעה כבר תשעה חודשים מול קהל מגוון, ולאור הביקורות זוהי הצגה נוגעת ומרגשת ואי אפשר להישאר אדיש למסופר ולמתחולל על הבמה. משיחות עם אנשים סטרייטים, ובכלל, שמעתי שוב ושוב על גילוי אמפתיה ואפילו הזדהות עם הנושא ההומוסקסואלי וההבנה והכרת הנושא לאחר צפייה בהצגה. ציטוט לדוגמה: "העובדה שאתה הומו לא פוסלת אותך להיות אדם ככל האוכלוסייה".

כתיבה, בימוי, כוריאוגרפיה: אדם לרר
תאורה: אורי רובינשטיין
תלבושות ותפאורה: לאה שץ
מוזיקה: אלעד יעקב ואייל מטרי
שחקנים יוצרים: לירון חי ביטון, יוסי טל טייב, עדי פז

אמש צוין יום הזכרון הטרנסי. יום שלם של אחדות ותקווה לצד יום שכולו זכרון ואבל

ביום הזה אני נזכרת בכל הא.נשים על הקשת הטרנסית שהכרתי ושסיימו את חייהם, בכל הקשיים המנטליים והחברתיים שהקהילה הטרנסית, הקהילה שלי – חווה באופן יומיומי.

קרא עוד »

הדמעות שירדו לי כשהייתי אז בן 13 בחדר של הרב בישראל, שאמר לי שהומואים הם שטן מלוכלך וחטא חמור בתגובה לוידוי שלי, התחלפו בדמעות של אושר

אני זוכר שכשאוליבר נולד, חיפשנו מקום להתארח בו בבית הכנסת וגם ללכת למקווה, ואז פגשנו ברב ברוס הנדיר והמדהים שארגן לנו חגיגה מאירת עיניים בבית הכנסת בפורטלנד בארה״ב. כשהגענו, לא האמנו – המונים מהקהילה היהודית הגיעו כדי לחגוג איתנו. הרגשנו כמו משפחה אמיתית.

קרא עוד »

שתפו את המאמר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *