חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

הסוכה של חברותא בתחרות הסוכות של בית אבי-חי

את הסוכה שנשלחה מטעם חברותא יצר חבר הוועד עלי קפלן-וילדמן. בואו ותעזרו לכולנו לזכות!
הסוכה במצב קהילה
הסוכה במצב קהילה

במהלך חול המועד הסוכות תתקיים תערוכת 'סוכות מדברות' ב'בית אבי-חי' בירושלים. בין שלל הסוכות שיוצגו בתערוכה זו, תופיעה גם הסוכה שבנו חברי 'חברותא'.

את הסוכה יצרו ארבעה חברי הארגון- אריה- ארכיטקט, דן- אומן מנייטורות, רותם- מעצב גרפי ואני, עלי,- מעצב במות. כל אחד הביא את סיפורו האישי וכישוריו המיוחדים, ויחד יצרנו סוכה השייכת לקהילתנו הרחבה, ל'חברותא'.

הסוכה מורכבת מארבע סוכות בודדות דמויות ארון הנפתחות לסוכה אחת גדולה הנפתחת גם היא והופכת דפנותיה כלפי חוץ. התהליך מדמה יציאה מהארון- מ"הארון" האישי של כל אחד מאיתנו דרך יצירת קהילה אשר בכוחה גם לצאת ולהשפיע בשלל גווניה על כלל הציבור הדתי והכללי בישראל. לאחר שמתחזקים ביחד, כקהילה, אפשר לפתוח את דפנות הסוכה עוד יותר, כך שהצבעים האישיים נחשפים לעולם, והסוכה, הכשרה וההלכתית, הופכת למקום מזמין ופתוח לכל.

סוכה היא דירת ארעי- מקום זמני, מקום בו הקהילה היהודית מתכנסת להתחזק כקהילה. התהליך של התחזקות ביחד לפני יציאה מחודשת אל העולם דומה לתהליך שעוברים חברי הקהילה שלנו, המתמודדים עם גיבוש זהות חדשה שלא תמיד מקובלת בקהילה הדתית ממנה הגיעו. בהתחלה אנחנו בודדים, אך אט אט אנחנו מוצאים את האנשים איתם אנחנו יכולים להתחבר לכדי קהילה. השלב האחרון של הסוכה שלנו הוא כאשר הדפנות פונות החוצה, חושפות לעולם את מראה הקהילה שלנו, ומזמינות את כולם להכנס. אנו מחכים ליום שבו גם הקהילה שלנו תוכל להיות חלק בלתי נפרד מהקהילה הדתית, וכמו אוהלו של אברהם אבינו לקבל בברכה את פני כל מי שרוצה לשוחח עימנו.

הסוכה במצב "לבד"
הסוכה במצב "לבד"

על תהליך הבנייה

ארבעתנו קיימנו כמה מפגשים בהם דנו במשמעות של סוכה, וניסינו לחשוב על הרעיונות הקיימים במסורת, בהקשר של סוכה, שיכולים להיות רלוונטיים לקהילה שלנו. הרעיון של ארון עלה מיד, כמובן, בכמה צורות שונות. צד אחד של העניין הוא התהליך של יציאה מהארון, ובהתחלה רצינו סוכה עם איזורים שונים, כל איזור ברמה אחרת של פתיחות לקהילה החיצונית. צד אחר של ארון זה הסיפור האישי של כל אחד, והאישיות הצבעונית של כל חבר בקהילה לעומת האחידות שקהילה דתית מסורתית עשויה להביא עימה. כמובן שזהו מתח שקיים עבור כל אדם השייך לקהילה דתית- רצונות אישיים לעומת צורך להשתלב- אבל זה קיצוני במיוחד עבורינו, הומואים בתוך הקהילה הדתית.

רצינו גם משהו שמבקרי התערוכה יוכלו לפתוח את הדלתות ולגלות בעצמם מה מסתתר מאחוריהן. ההשרעה הראשונית של ארון ובו מלא דלתות, שמאחורי כל דלת ודלת יוכל הצופה לגלות אביזר או ציור אחר, התפתח לתוך רעיון המשתלב למבנה של סוכה ולתהליך שעוברים הרבה מחברי הקהילה שלנו.

ברגע שהיה לנו את הקונספט, חילקנו את העבודה בינינו בהתאם לכישורים של כל אחד- מבנה הסוכה, המנגנון של הדלתות, צביעה מבחוץ וגרפיקה מבפנים. ארבעה חברי קהילה, כל אחד עם רקע בעיצוב ויצירה, עבדו על החלקים השונים של הסוכה, וכשכל החלקים השונים הגיעו מכיוונים שונים, הרכבנו סוכה שהגיעה באמת מתוך הקהילה של 'חברותא'.

הסוכה במצב "החוצה"
הסוכה במצב "החוצה"

ועכשיו? עכשיו רק נותר לחכות, לשמוע את תגובות המבקרים בתערוכה ולראות אם זכינו בתחרות. מה שבטוח הוא, שזו יצירה שלנו, אמירה כלפי חוץ ובמה תרבותית וראויה ליצירת שיח בנושא- זה העיקר.

בואו לבקר.

דן, רותם, אריה ועלי.

רוצים לעזור לחברותא לזכות? לחצו לייק על הסוכה בפייסבוק!

בקרו בעמוד האירוע באתר בית-אביחי.

אז מי האבא האמיתי?

תמיד שואלים אותנו, את דני ואותי, מי האבא של אוליבר. כלומר, לרוב הם שואלים אותנו יותר בנימוס – מי האבא הביולוגי?

קרא עוד »

לרגל יום הנראות הביסקסואלי

לרגל יום הנראות הביסקסואלי ג'ייסון גרינספן משתף:
אני רוצה לספר לכם משהו: לפני שיצאתי מהארון לא פגשתי ביסקסואל דתי אחר. ומהסיבה הזאת, אני מתעקש לדבר על נראות ביסית.

קרא עוד »

משהו קטן על ״סערת הדוריטוס״

משהו קטן על ״סערת הדוריטוס״ (לא זאת שבקיבה שלי במקום ארוחת ערב פעמיים בשבוע), שהוא בעצם משהו קטן וחשוב על הומופוביה גם בכל סערה אחרת.

קרא עוד »

שתפו את המאמר