My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו

המרכז למאבק בהמרה

המרכז למאבק בהמרה

בשנת 2021 חברותא הקימה את 'המרכז למאבק בהמרה' בשיתוף המרכז הגאה של עיריית תל אביב – יפו. המרכז מאגם את כלל המאמצים הקהילתיים בנושא המאבק ב'טיפולי' המרה, ומתמקד במתן מענה ייחודי לכל ההיבטים בו, ממתן שירות וסיוע לפונים ועד קידום המדיניות הציבורית בנושא ההמרה והחקיקה נגדה.
חנכנו את המרכז בבית שגריר בריטניה בישראל באירוע חגיגי שכלל אנשי ציבור ופעילים במאבק.

הקמנו קבוצה טיפולית לנפגעי טיפולי המרה

אנו שמחים להשיק את הקבוצה הטיפולית הראשונה בעקבות ניסיונות המרה – 'כְּלַפֵּי מַעְלָה'

התמודדות עם זהות מינית שאינה הטרוסקסואלית מביאה איתה אתגרים רבים.

בחיפוש אחר דרך נכונה להתמודד עם סוגיה זו, אולי גם את.ה פנית ל"טיפול" המרה, מתוך רצון להיות כמו כולם, להרגיש "נורמלי" ולהקים משפחה בדרך היחידה שבה לימדו אותך שזה אפשרי.

"טיפול" המרה או ניסיונות המרה המתכחשים לזהות האותנטית שלנו, הם בעלי נזק נפשי עמוק והשלכות ארוכות טווח. בדיוק בגלל זה החלטנו לפתוח קבוצה טיפולית בת 10 מפגשים למי שנפגעו מתהליך כזה בעבר. הקבוצה תהווה מקום בטוח ומוגן לשיתוף, תמיכה ועיבוד החוויות הקשות, לצד זיהוי נקודות אור וכוח.

הקבוצה הינה בהנחיה מקצועית של עובדת סוציאלית.

הקבוצה מתקיימת במסגרת פרוייקט "מישאני" למאבק בהמרה, בהובלת חברותא והמרכז הגאה.

כנס מ"המרה להרמה"

ערכנו כנס משמעותי במסגרת המרכז למאבק בהמרה בהובלת חברותא והמרכז הגאה בתל אביב – יפו.

הכנס עסק השנה בממשק המעשי והיום־יומי שבין ניסיונות המרה לבין טיפולים פסיכולוגיים מקובלים, במיוחד במעברים הקיימים לעיתים בין הטיפולים.

מטופל עלול לבחור בניסיון המרה כ'טיפול משלים' או לאחר שלא מצא אפיק שעומד בציפיותיו, בעיקר סביב הזהות הדתית, בטיפול המקובל.

בשיח שהתפתח, חשפנו ושיתפנו את א.נשי הטיפול שהשתתפו בכנס, במכשולים שעלולים להתעורר בעבודה עם מי שחש קונפליקט סביב הזהות המינית ומבקש לשנותה, על מנת לשמר את הטיפול, ולמנוע את זליגתו אל ניסיון המרה. תהליך זה הוא דו כיווני – ואל הטיפול המקובל מגיעים לא מעט נפגעי המרה, שלהם מאפיינים ייחודיים, שגם אותם יש על המטפלים.ות להכיר.

קמפיין "גוגל אומרת לא ל'טיפולי' המרה"

ניהלנו את קמפיין 'אומרים לא 'לטיפולי' המרה" בשיתוף האגודה למען הלהט"ב וגוגל ישראל. הסרטון יצר הדים רבים וכבר הגיע לקרוב ל-3 מליון צפיות ביוטיוב ובפייסבוק, פורסם ברשתות חברתיות ובשלטי חוצות באיילון.

באמצעות הסרטון העלנו לשיח את נושא 'טיפולי' ההמרה. את הקמפיין סיקרו עשרות אתרי חדשות מובילים ותוכניות טלויזיה ואת הסרטון שיתפו ידוענים ומשפיענים רבים.

כדי שכל זה יצליח וימשיך לצמוח אנחנו זקוקים לעזרתך!
התרומה מוכרת במס, סעיף 46(א)
ניתן לתרום גם העברה בנקאית:
חברותא – הומואים דתיים (ע"ר), בנק יובנק (26) סניף 262 חשבון 418870
(לצורך קבלת הקבלה יש לשלוח צילום אסמכתא למייל: ceo@havruta.org.il)

מה זאת אהבה?

יש משהו ברגש הזה שלא ניתן להגדרה. משהו מסתורי, ממגנט, לא חד משמעי. הוא תופס צורה, משתנה, מתעצב לאורך הזמן והחיים, לובש מראות וצבעים שונים.
אבל יותר מהכל, הוא תמיד שם.

קרא עוד »

לצערי נפלו בכתבה בעולם קטן מספר טעויות

בגליון הקודם (868, בראשית) פורסמה בעלון זה הכתבה "מחקר חדש: טיפולי המרה עשויים להפחית אובדנות". לצערי נפלו בכתבה מספר טעויות אשר עלולות להשאיר את הקוראים עם רושם שגוי לגבי המחקר המדובר ולגבי הקשר בין טיפולי המרה לאובדנות. קראתי את המאמר המדובר של ד"ר סולינס ואת המאמר נגדו יצא, ואבקש לתקן שגיאות אלו.

קרא עוד »

כמה ממכם בעד דברים רעים?

כלומר, לא דברים שנויים במחלוקת, פשוט דברים רעים. התשובה, אני מקווה בכל אופן, היא אף אחד, אף אחד לא בעד מה שרע וכולנו מנסים לצדד בטוב. ובכן, ניתן להסיק מכאן שלהיות בעד מה שטוב ולהתנגד לרע זה דבר משותף (כמעט) לכל האנושות – ולכן זה לא אומר הרבה. אני מציע לעשות את אותו התרגיל עם הומופובים. כמה ממכם בעד טיפולי המרה?

קרא עוד »

"השיח הזה חורץ דיני נפשות" קבעתי, "אתם לא חייבים לחשוב כמוני בנושא אבל גם לא חייבים להשתמש בשפה הזו כדי להתנהל מולו", סיכמתי.

ואני? אני לא מנסה "לקבור את האומללים בנטיות" אני הוא שמנסה לעזור לאותם אנשים שלא לשקוע בדיכאון וללכת לאיבוד בו, אני וחבריי הם אלו שמנסים להציל מטביעה חיי אדם בזמן שאנשים אחרים דוחפים את הראש שלהם חזרה אל מתחת למים, אני וחבריי וכל הקהילה הלהט"בית הם האנשים הטובים שנמצאים באמצע הדרך, וכמו עם היועץ מהישיבה, לא מנסים לחנך לערכים שונים – אלא להציע נווה מדבר, למי שבעזרת עשרות מאמרים ומאות קללות במסדרון, נשלח חסר כל למסע במדבר.

קרא עוד »

הסיפור של שמעון אזולאי

"יצאתי מהארון בגיל 10. בגיל 22 התחתנתי עם סטרייטית שידעה שאני הומו. סיפרתי לה כבר בדייט הראשון"

קרא עוד »

אני מניח באמת ובתמים שבסך הכל, בשקלול המעלות והחסרונות, טוב לכולנו יחד מאשר לבד

והייתה פעם מערכת בחירות אחת שבה זהבה גלאון רפררה לנאום הסוטים וקבעה נחרצות: "זה או אנחנו או הם". הדיכוטומיה הכוזבת הזו מסוכנת הרבה יותר ממה שהיא נראית במבט ראשון.

קרא עוד »

שתפו את המאמר