הזמנת הרצאות ופעילויות

הרצאות כלליות:

"ויהי אור – המדריך למהפכה", הרצאה העוסקת בסיפורו האישי של שי ברמסון, קורבן 'טיפולי' המרה, שניסו להכחיד את החלק הלהט"בי בנפשו. בסופם הגיע לשפל עמוק ביותר וכמעט איבד את חייו. מאז שי לא מפסיק לבנות ולהשפיע על הקהילה הגאה בישראל ועל הקהילה הדתית הגאה בפרט. שי הקים את האחווה הסטודנטיאלית הגאה, היה בתפקידים משפיעים באגודה למען הלהט"ב, הדריך והתנדב עם נוער וצעירים בתפקידים שונים באיגי, הקים את המרכז למאבק בהמרה בשיתוף עיריית תל אביב והיום משמש כיו"ר חברותא. ההרצאה  גורמת לקהל לפתוח את הראש ולחשוב על פתרונות שונים ומגוונים לבעיות חברתיות ומראה הלכה למעשה איך עשיה חברתית של האזרח הקטן משנה סדרי עולם, אם באה ממקום אמיתי וכן.

 

אם אתה יכול להתחתן עם אשה אז למה לצאת מהארון?: הרצאה העוסקת בסיפורו האישי של ג'ייסון גרינספן, ביסקסואל דתי ואקטיביסט בקהילה הדתית הגאה. ג'ייסון מספר על החוויות שלו מהתיכון, על שבע השנים שהוא למד בישיבת הסדר ועל המסע שהוא עבר מלגלות את הזהות המינית שלו עד להחלטה לצאת מהארון. השיחה חושפת את האתגרים הייחודים שיש לביסקסואלים דתיים כאשר השיח הדתי הרווח סביב הומואים ולסביות מתייחסת לשאלות של 'בדיעבד' וזהות הביסית מבקשת הכרה 'לכתחילה'.

 

ערב בית מדרש – בנושא דת ולהט"ב: מה מותר ומה אסור? האם היו הומואים בתנ"ך? מה אומרת הגמרא על טרנס? מה אמר הרמב"ם ומה התיר הרמב"ן? ערב לימוד מרתק בסוגיות הקשורות לקהילה הלהט"בית, כפי שבאו לידי ביטוי במסורת היהודית לאורך הדורות ובהשקפה האורתודוקסית עד לימינו אנו. שיח כן ולימוד מפוכח, המאפשר להעניק עומק לשיח הרדוד המתנהל בתקשורת וברשתות החברתיות, על השילוב או הניגוד בין דת ללהט"ב.

הרצאה6
הרצאות במסגרת המרכז למאבק בהמרה:

'המרה זה רע!': הרצאה מרגשת ופעילות בהובלת ניצול.ת 'טיפולי' המרה – הצצה לאחת התופעות המסוכנות המתרחשות היום בישראל, וסיפורה המרתק והמפותל של הצעת החוק לאיסור המרה, שחיברה בין דתיים לחילונים, ערבים ויהודים, שעברה בקריאה טרומית- לראשונה מאז 1988.

'כך ניצלתי': במסגרת ההרצאה ניצול.ת 'טיפולי' המרה מספר את סיפורו האישי והמרגש וחושף את הקהל לפרקטיקת טיפולי ההמרה אשר עבר, על האתגרים, ההתמודדויות והקשיים, אלה שהיו ואלה שעוד מלווים אותו כתוצאה מה"טיפול". ההרצאה פתוחה לכל אורכה לשאלות מהקהל – מתאימה לקבוצות קטנות וגדולות.

'המרה והעיר הגדולה': סיור ירושלמי העוקב אחר צעיר החי בעיר ומחפש את זהותו המינית בין סמטאותיה. הסיור בשכונת נחלאות הקסומה ובשוק עוקב אחר ההיסטוריה של העיר ושוזר בה את סיפורו של הצעיר כחלק מסיפורה של הקהילה הדתית הלהט"בית בעיר. הסיור בהובלת מורה דרך מוסמך ומיועד גם לחברות ולארגוני עובדים. 

השתלמות למחנכים ומטפלים: השתלמות על ידי אנשי מקצוע העוסקים במאבק בהמרה בשביל מחנכים ומטפלים שמטרתו חשיפה והסבר מה הוא המרה, כיצד מזהים ונאבקים בה ומה הם הליכי השיקום המקובלים. 

הרצאה1
התא המשפחתי הלהט"בי דתי:

 

'תא משפחתי ': הורים בתאים משפחתיים שונים מהמגזר הדתי יספרו על התא שלהם

ניתן לקיים הרצאות במסלול רץ או בפאנל כללי של: הורים שהביאו ילדים בהליכי פונדקאות, הורות משותפת, אימוץ, מנישואים קודמים עם הצד השני.

 

'אמא יש לי משהו לספר לך': אביחי ואמו הדסה, בני הקיבוץ הדתי לביא, בסיפור על מקומה של אמונה, הורות, משפחה, קהילה ואהבה.

45225
הרצאה לשון עברית ולהט"ב:

 

'אחותם צרויה': במסורת ההגייה התימנית ללשון העברית אפשר למצוא הבדלים בין הגייה של גברים (הגיית חולם בתנועת O, בהתאם למסורת הטברנית) להגייה של נשים (הגיית חולם בתנועת E, בהתאם למסורת הבבלית). מתאם כזה בין נתונים לשוניים לזהות מגדרית או מינית נקרא ג'נדרלקט, וזה הוא אחד ממושאי מחקרה של הסוציולינגוויסטיקה. בהרצאה נתייחס להבדלים שונים שתועדו בין לשונותיהם של גברים ללשונותיהן של נשים בתוך חברה. 

 

'זכר ונקבה?': שאלת לשון הפנייה – לקהל מעורב, לאדם יחיד – מעוררת קשיים רבים יותר בשפה עם שתי צורות דקדוקיות להבעת המין (ולא אחת או שלוש). בהרצאה נסקור את הצורות הדקדוקיות להבעת המין בלשון העברית לתולדותיה, נתייחס לצורות רב משמעיות ולשאלת הצורה המסומננת והבלתי מסומננת, ונציע הצעות אחדות לניסוחים רב מגדריים תקניים בעברית החדשה.

 

'אף היא יצאנית הייתה': מה ניתן ללמוד משבחים ומעלבונות לעניין הבניות מגדריות? באילו דרכים בכלל אפשר לחקור את העניין? האם אפשר לגזור מחמאה מן השורש זי"ן, (רחמנא ליצלן), והאם היא מופנית לשני המינים? מה לוח הנטיות של הצירוף "בן זונה", ומי מושאי העלבון? האם אפשר לטעון כי יש בכך ביטוי לתפיסת עולם?

 

 

48
הקרנות ושיחה עם הבמאי.ת:

 

'הטיפול': סרט דוקומנטרי העוקב אחר בן זילברמן ולב סלצר, שני גברים חרדים הומוסקסאולים, בעודם עוברים טיפולי המרה לשינוי נטייתם המיני. 'הטיפול' זכה בפרס חבר השופטים בפסטיבל הקולנוע דוקאביב ביולי 2021. ההקרנה משלבת שיחה עם במאי הסרט צבי לנזמן וניתן להביא להט"בים דתיים נוספים לצורך יצירת פאנל.

 

'ארון הקודש': "ארון הקודש” היא סדרת רשת דוקומנטרית על להט”בים דתיים של תאגיד השידור הציבורי “כאן”. כל פרק מתמקד בדמות, זוג או משפחה בשלב אחר בחיים. הסדרה בת 7 פרקים קצרים. בכל פרק אנו פוגשים דמויות שונות, סביב רגע אחד משמעותי- דייט, הריון, ברית, חתונה, מפגש משפחתי, הכנות לחג, ויום הולדת לילד. דרך רגעים משמעותיים וטקסים דתיים, משפחתיים וזוגיים, אנו מכירים את הלבטים, הקשיים, הפשרות וההצלחות של הדמויות. ההקרנה משלבת שיחה עם במאית הסרט מורן נקר וניתן להביא להט"בים דתיים נוספים לצורך יצירת פאנל.

הרצאה4

* כלל סל הפעילויות מאושר על ידי סל הפעילויות במסגרת הקול קורא לרשויות של המשרד לשוויון חברתי.

* הסל מותאם לציבור הכללי הרחב ומותאם גיל.

* ניתן לרכוש פעילויות תהליכיות של מספר מפגשים.

לפרטים נוספים ולתיאומים – נתנאל שלר – ceo@havruta.org.il

הרצאות לציבור הדתי מתנהלות דרך ארגון שב"ל – שהכל ברא לכבודוCeo@shovalgroup.org