חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

חוברת "הורים לפני הכל"

הורים לפני הכל

סט החוברות "הורים לפני הכל", שהוציאה חברותא בשיתוף שב"ל ובת קול, נכתבו על מנת לשמש מדריך ראשוני להורים לקבלת ילדיהם הלהט"בים.

בחוברות מידע חשוב שכל הורה צריך לדעת על יציאה מהארון, וכן פרטי קשר לארגונים רלוונטיים.

החוברות מובאות לכם לצפיה ולהורדה בחינם, ואנו מקווים שיועילו לכם ולמשפחותיכם.

אנו משקיעות ומשקיעים מאמצים ומשאבים רבים על מנת ליצור תכנים לשימוש לכל מאן דבעי.
התרומות תשמשנה אותנו בהפצת החוברות הקיימות וליצירת חוברות עתידיות. תודה רבה!

 

בנימין כ"ץ ונדב שוורץ
עריכה, התאמה: אמונה קליין בר-נוי
החוברת יצאה בעזרתם של ארגוני חברותא, בת קול ושב"ל

הורים לפני הכל

ילדים לפני הכל

חוברת זו נכתבה עבור להט"ב שהוריהם דתיים ונמצאים לקראת יציאה מהארון או בשלבים הראשונים שלאחריה, בשלבים אלו ההורים עדיין מעכלים ולומדים על הנטייה המינית או הזהות המגדרית של ילדם. מטרת החוברת היא להנגיש ללהט"ב את הקשיים שהוריהם חווים, ולסייע להם לראות את היציאה שלהם מהארון כפי שהיא נחווית על ידי הוריהם. כך אנו מקווים לקדם ולשפר את התקשורת הפנים משפחתית ולהקל על ההתמודדות עם השינוי שהמשפחה כולה עוברת.

בתהליך כתיבת החוברת נעזרנו בחוויותיהם של הורים דתיים ללהט"ב. הציטוטים המשולבים בה לקוחים משאלון שהעברנו להורים ומראיונות טלפוניים שנערכו עימם. אנו רואים ערך רב בקריאת החוברת, מאחר ואנו יודעים שהורים רבים אינם משתפים את ילדיהם בכל הקשיים שהם חווים. אחת מהסיבות, שעלתה מהראיונות בתהליך כתיבת החוברת לכך שהורים אינם משתפים את ילדיהם, היא הרצון להגן על הילד ולא להוסיף לו קשיים מעבר לאלו שהוא מתמודד עמם סביב יציאתו מהארון.

כתיבה: יוסף אלישביץ, פסיכולוג קליני מומחה, מטפל בקהילת הלהט“ב
עריכה לשונית: אורית נבנצאל

החוברת יצאה בתמיכת האירגונים: בת קול, חברותא, שב"ל ותהל“ה