חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

האיסור על המרה בקולורדו – בסכנה

משהו לא טוב קורה בארה"ב. בית המשפט העליון הודיע שידון בעתירה נגד האיסור על המרה שחוקק בקולורדו. בתי המחוקקים בתמיכה הן דמוקרטית והן רפובליקנית, המושל ובתי המשפט של מדינת קולורדו הצביעו ואישרו כולם את החוק האוסר על "טיפולי" המרה, והגנו עליו לאחר עתירות של סוכני המרה, מאז שנחקק ב-2019.

עכשיו, בית המשפט העליון הארה"ב החליט שהוא ידון בעתירה כזו – ואולי יהפוך את ההחלטה. בית המשפט העליון בארה"ב מחליט בעצמו במה ידון; החלטה כזו היא אנטי להט"בית במובהק. התירוץ לביטול הזכות הפדרלית להפלה, נושא שנידון לאחרונה והפך החלטה בת 40 שנה, היה שזה תחום שהמדינות עצמן צריכות להחליט בו. עכשיו בא אותו בית משפט, ומחליט שעניין איסורי ההמרה, שנחקק כבר ב-20 מדינות בארה"ב ע"י המדינות עצמן, הוא דווקא עניין פדרלי חוקתי.

המרה אינה משחק. היא מזיקה, אינה יעילה ולא אתית. היא רמאות והונאה, שקר שפוגע ברבים מאוד – וראוי שייאסר בכל מקום. ההשפעה המרכזית של החקיקה נגד המרה בעולם (לפחות זו שנחקרה) היא העלאת המודעות הציבורית לסכנות בהמרה, וקבלת החלטה מושכלת ומודעת יותר של צעירים שלא לעבור המרה. מה רע בזה? לא ברור.

הפוליטיקה בארה"ב אולי תנטה עתה לרעתנו, אולם את שקר ההמרה לא ניתן יהיה להפוך לאמת.

שתפו את המאמר