חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

דראג כשר למהדרין, יש דבר כזה? |20.02.23 | 'דָּרְשֵׁנִי'

נראה שהיום אין אחד שלא נחשף לדראג: אם זה בטלוויזיה, במהלך בילוי ערב, בעבודה ואפילו בבית הספר, אך עולה השאלה – מה דעת ההלכה על דראג?

דראג כשר למהדרין, יש דבר כזה? נראה שהיום אין אחד שלא נחשף לדראג: אם זה בטלוויזיה, במהלך בילוי ערב, בעבודה ואפילו בבית הספר, אך עולה השאלה – מה דעת ההלכה על דראג? האם דראג, כקרוס-דרסינג, מותר בכלל הלכתית?
ננסה לענות על שאלה זו דרך מסע הלכתי והיסטורי חוצה מדינות וזמנים. דרך ספרות השו"ת ניפגש עם מנהגי קרנבל יהודיים, רבנים זעופי פנים, גברים בלבוש אישה ונשים בלבוש גבר וכל זאת ועוד באווירה פורימית צוהלת!

נתראה!

אבל זה לא אירוע בודד; הוא שייך לז'אנר מפוקפק שנקרא לו "שנאה של נראות".

בחברה מתוקנת לא נבקש מחרדים "להצניע את חרדיותם". נצטרך להבין שגם אם יש בינינו קונפליקטים, חרדי צריך ללכת בביטחון ובקומה זקופה בכל מקום. גם טרנסג'נדר, גם הומו.

קרא עוד »

היום יום אחד לעמי.

הוא כתב פוסטים בספירת העומר, על ההיסטוריה היהודית, הגאה והאישית שלו. היום מתחילה ספירה חדשה, למסע הבא של עמי. יהי זכרו ברוך.

קרא עוד »

במשך שישה שבועות כמהתי לילד

זו האמת הפריווילגיות שלי. בין הילד השלישי לרביעי עברתי לידה שקטה, כזו שהשאירה אותי ריקה וכמהה. שישה שבועות של חוסר גדול, של ריק. (לאחריהם תשעה חודשים מהולים בחרדה אבל זה כנראה לפוסט אחר)

קרא עוד »

אין זה מקומם של יהודים

לפני מאתיים שנה, כאשר בקייב הלכה אדל לבית הספר וסיימה לאכול את ארוחתה, היא מלמלה בשפתיה את ברכת המזון. כאשר שמעו על כך הבנות האחרות הלשינו עליה למורה כי היא יהודיה ומשכו אותה משערה. לפני אלף שנה, כאשר יוסף הלך בשווקים שבפס, לקחו ממנו כמה בחורים את ספריו וזרקו אותם לבאר רק משום ש"אין זה מקומם של יהודים".

קרא עוד »

שתפו את המאמר