חיפוש
My WordPress Page קו הקשב פתוח עכשיו
חיפוש

בחירה או גורל – סיכום הכנס בבר אילן

ד"ר מאורר חושב שטיפולי המרה הן סכנה חמורה, מנגד ד"ר פרי ממליץ ללכת לטיפול כדי לבדוק את אפשרות השינוי. הרב רפפורט סבור שגם אם הומואים הם בגדר אנוסים - עדיין המעשה אסור * סיכום הכנס הראשון בבר אילן שעסק בהומואיות מן הזווית הדתית, כולל המצגות שהוצגו בכנס

ביום חמישי האחרון נערך בבר אילן כנס בנושא פסיכולוגיה יהדות: מעגלים נפגשים – פסיכותרפיה, דתיות ונטייה מינית. זהו הכנס הראשון מסוגו בבר אילן שעוסק נושא הומוסקסואליות בכלל, והומוסקסואליות דתית בפרט.

זהו הכנס הראשון מסוגו באונ' בר אילן
ד"ר עופר מאורר
ד"ר עופר מאורר

ראשון המרצים בכינוס היה ד"ר עופר מאורר, פסיכולוג קליני מומחה, מרצה לפסיכולוגיה במרכז ללימודים אקדמיים ומנהל צוות מטפלים גיי-פרנדלי, שהרצה בנושא היבטים פסיכודינמיים של פסיכותרפיה עם להט"בים (לסביות, הומואים, טרנסג’נדרים וביסקסואליים) – השלב האדיפלי בקרב גברים הומוסקסואלים. ההרצאה עסקה במהלך ההתפתחותי של הומואים ולסביות, בדגש על המסלול ההתפתחותי האופייני של ילד שיגדל להיות גבר הומוסקסואל. דגש הושם על הקונפליקט של הבחור הדתי ועל הסכנות החמורות, לדעתו, שאורבות עם פנייה לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המציע טיפול המרה או אצל מטפל אשר מסכים להציב כמטרה מוגדרת את שינוי הנטייה המינית.

Tuvia_Perry
ד"ר טוביה פרי

אחריו הרצה הד"ר טוביה פרי, מנהל משותף של שירותי הייעוץ לקהילה של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן, בנושא בחירה או גורל – דילמות של מטפל דתי בהומוסקסואלים. ד"ר פרי הציג את המחקרים השונים בדבר אפשרות לשינוי נטייה מינית, הציג מקרים שבהם נתקל, הציג את ה"אני מאמין" שלו, וסיכם כי הוא לפני קבלת החלטות ארוכות טווח – כן ממליץ לנסות טיפול מעמיק לבדיקת הזהות המינית ואפשרות השינוי.

להרחבה – ראו מצגת.

אחרון הנואמים היה הרב שבתי רפפורט, ראש בית המדרש במכון הגבוה לתורה אוניברסיטת בר אילן, שהרצה בנושא ידיעת טוב ורע טיפול ובחירה.

הרב רפפורט
הרב רפפורט

בהרצאה דחה הרב את הטענה ולפיה אם התורה אסרה משהו סימן שיש לאדם בחירה חופשית להתגבר על האיסור, והוכיח כי יש מצבים בהלכה שדבר מסוים אסור ועקרון הבחירה החופשית אינו מוכיח כי הם יכולים לעמוד באיסור. מנגד, מסקנתו ההלכתית הייתה שלוּ נצא מנקודת הנחה שהומואים יהיו בגדר אנוסים – עדיין מעשה משכב זכור יהיה אסור.

בתום הערב נערך שו"ת עם הקהל וחילופי דברים בן המרצים בכנס.

הסיפור של שמעון אזולאי

"יצאתי מהארון בגיל 10. בגיל 22 התחתנתי עם סטרייטית שידעה שאני הומו. סיפרתי לה כבר בדייט הראשון"

קרא עוד »

הסיפור של עוז אפטקר

"הקורונה תוקפת בעיקר בלילות. במהלך היום אתה מרגיש טוב, אבל בלילות יש את הקטע של החום, כאבי הראש וכל הדברים האלה… לא ברור לנו עד הסוף איך נדבקנו"

קרא עוד »

כשהייתי בשיעור א', ישיבת מעלה גלבוע, חשבתי שמורכבות היא הדבר החשוב ביותר בעולם.

קשיים אישיים ודיסוננסים זהותיים נתפסו בעבורי כחובה דתית. חשבתי שעל מנת לא להפוך את הדתיות שלי לפלסטר ליברלי, אני חייב להמשיך לתפוס בדעות שצרמו והפריעו לי. לא רציתי "לפתור" את השאלה הלהט"בית או הפמיניסטית. פתרון היה בעבורי השטחה, רידוד של המורכבות הקיימת.

קרא עוד »

היום יום אחד לעמי.

הוא כתב פוסטים בספירת העומר, על ההיסטוריה היהודית, הגאה והאישית שלו. היום מתחילה ספירה חדשה, למסע הבא של עמי. יהי זכרו ברוך.

קרא עוד »

במשך שישה שבועות כמהתי לילד

זו האמת הפריווילגיות שלי. בין הילד השלישי לרביעי עברתי לידה שקטה, כזו שהשאירה אותי ריקה וכמהה. שישה שבועות של חוסר גדול, של ריק. (לאחריהם תשעה חודשים מהולים בחרדה אבל זה כנראה לפוסט אחר)

קרא עוד »

שתפו את המאמר