סיכום מפגש סדנת השוקולד – וגם מתכון!

מפגש חשוון הוקדש לסדנת שוקולד משכרת, חברי חברותא באו לטעום שוקולד איכותי וללמוד על שימושים מפתיעים ב"משקה האלים". * וגם יש מתכון!

chocolate

מי לא אוהב שוקולד?

אם נודה על האמת, רובנו אוהבים שוקולד ולא מסתפקים רק בקוביה אחת…

במפגש האחרון של חברותא נערכה "סדנת שוקולד".

לאחר שכל אחד תפס את מקומו באולם המרווח שמארגני חברותא הצליחו להשיג לנו, נפתחה הסדנא ע"י אמיר, עובד סוציאלי במקצועו.

אמיר סיפר על הזוגיות שלו עם דורון. אמיר ודורון הכירו ב"עשירון" (-תא הסטודנטים הלהטב"י של האוניברסיטה העברית), ונכון להיום הם כבר מעל 7 שנים ביחד. נאחל להם כולנו המשך זוגיות מוצלחת.

אמיר סיפר על הקשיים של משפחתו לקבל אותו כהומוסקסואל.

בסופו של דבר, הסבלנות עשתה את שלה והיום משפחתו מקבלת אותו כפי שהוא.

אמיר סיפר על הדרך הארוכה שעשה השוקולד עד שהגיע למה שאנו מכירים היום:

חומר הגלם היסודי של השוקולד הוא פולי הקקאו המרירים. אצולות המיה הן אלו שהחלו לעבד את פולי הקקאו לצורך קבלת שוקולד חריף. קבוצות נוספות כמו הקולוניות באפריקה, הבלגים וההולנדים שינו את טעמו למתקתק יותר.

סוגי שוקולד שונים מתגבשים בטמפ' שונות ובקצב שונה. תהליך ההתגבשות תלוי בסוג פולי הקקאו ובמינונים השונים של חומרי הגלם בשוקולד. ככלל, השוקולד מורכב ממסת קקאו, חמאת קקאו, ונילין, לציטין וסוכר. ככל שרמת מוצקי הקקאו בשוקולד גבוהה יותר, השוקולד נחשב לאיכותי יותר. נסטלה התחילה להשתמש באבקת חלב וכך יצרה את שוקולד החלב. רק מאוחר יותר, הגיע השוקולד הלבן.

היום קיימים בשוק שוקולדים בטעמים שונים. שוקולד תפוז למשל, מורכב משוקולד לבן בתוספת חומרי טעם וריח שמקנים לו את צבעו הכתום. עוגיות שוקולד שונות מכילות חומרי גלם שונים (כמו: אלכוהול, פירות ותבלינים), ואילו הפרלינים הם שוקולדים הממולאים בקרם.

תוך כדי הסדנא הועברו צלחות של שוקולדים, טראפלס ופרלינים שונים לטעימה, עם הנחיות מדוקדקות כיצד לטעום את כל הטוב הזה.

אבל המפגש עדיין לא הסתיים…

יש מי שאומר שעכשיו הגיע החלק האמיתי:

הזמן לשוחח עם חברים שלא ראינו כבר מזמן, והזמן להכיר חבר'ה חדשים שהצטרפו ל"חברותא" רק בזמן האחרון. מפגש זה התייחד גם בכך שהוזמנו אליו חברי קבוצות הנוער הדתיות של איגי, וכך הייתה לנו ההזדמנות להכיר גם את דור ההמשך של חברותא.

אמיר הכין שוקו חם, ואנחנו נשארנו להמשיך לפטפט.

חלקנו בחר להישאר בתוך האולם ולפטפט תוך כדי שתיית שוקו, ואילו חלקנו בחר לשבת על הכורסאות הנוחות במסדרון, או לצאת לאוויר צח ולשוחח בחוץ.

אני מניח שהתחלתם להזיל ריר כבר מזמן…

אז גשו לכם לארון וטלו לכם חפיסת שוקולד.

אבל אלו מביניכם שמעוניינים להכין שוקולד בעצמם, מוזמנים לנסות:

מתכון לשוקולד משמנת מתוקה (כשר חלבי)

1. לוקחים 450 גרם שוקולד מוצק ו- 250 מ"ל שמנת מתוקה.

2. מוזגים את  השמנת המתוקה לסיר, מדליקים את האש, ומביאים לסף רתיחה (משמעותו הפרקטית של סף רתיחה היא בועיות שמנת על דפנות הסיר).

נותנים לשמנת להתקרר מעט.

3. ממיסים לחלוטין את השוקולד.

4. מערבבים את השוקולד והשמנת המתוקה.

5. ניתן להוסיף אלכוהול: מחממים במיקרוגל שליש כוס בורדו/ אייריש קרים / ויסקי ומוסיפים לתערובת. מערבבים הכל היטב.

6. יוצקים את התערובת לתבנית עם נייר אפיה.

7. משאירים את התערובת למספר דקות בטמפרטורת החדר, ואח"כ מכניסים למקפיא ל- 20 דקות. (לא כדאי להשאיר את התערובת יותר מ- 20 דקות במקפיא, כיוון שהיא תתקשה מדי ויהיה קשה לחתוך אותה לקוביות שוקולד).

8. מוציאים את התבנית מהמקפיא ובוצעים אותה לקוביות שוקולד שוות בגודלן.

9. בתיאבון!

שגיב

השאר תגובה

עוד ב- סיכומי מפגשים ››

תגובות הגולשים 4 תגובות

avatar
אייל
6 באוקטובר 2010

קרדיט לניר שלקח על עצמו לארגן את הפעילות הזו ואת הקודמות.
חשב על הרעיון, יצר קשר עם מוביל הסדנא, תיאם את המקום.
בעוד כמה חודשים ניר טס לחול ואנחנו מחפשים מובילים נוספים


הגב
    avatar
    איתן
    14 באוקטובר 2010

    תכננתי לא לבוא, אבל התמונה לא השאירה לי ברירה…


    הגב
avatar
גיל
4 בנובמבר 2010

מי פנוי בארלוזרוב?


הגב
avatar
ניר
7 בנובמבר 2010

גיל, אתה חייב להחליף תמונה!


הגב
יצירת קשר מהי חברותא
  • תגובות אחרונות:


  • RSS